Geweldige rush Van Der Brempt leidt tot treffer

Ignace van der brempt
Ignace van der brempt Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Ignace Van Der Brempt meldde zich van de week voor de eerste keer in zijn nog prille loopbaan bij de Onder-21 van België. De vleugelverdediger van Club Brugge, die dit seizoen vooral zijn minuten maakt bij Club NXT, bekroonde zijn officieuze debuut voor de beloften met een treffer. Van Der Brempt bepaalde de eindstand van de vriendschappelijke ontmoeting met Standard op 0-3. Zijn doelpunt was overigens van grote klasse.

De Onder-21 van de Rode Duivels hadden deze week eigenlijk actief moeten zijn op het EK. Zover kwam het echter niet. Hoewel de ploeg van Jack Mathijssen in november met onder andere Charles de Ketelaere aantrad in en tegen Bosnië en Herzegovina, ging het mis. De Belgische beloften kwalificeerden zich zodoende niet voor het eindtoernooi. Ze bereiden zich momenteel zich voor op de kwalificatiereeks voor het volgende EK Onder-21, in 2023 in Georgië en Roemenië.

Vandaag oefenden Mathijssen en zijn beloften tegen Standard. Hoewel de ploeg uit Luik zeker niet met de minste elf aantrad, zegevierden de beloften redelijk eenvoudig. Loïs Openda, die namens Club Brugge wordt verhuurd aan Vitesse, opende in de eerste helft de score. Yorbe Vertessen van PSV maakte er na rust 0-2 van, alvorens Van Der Brempt de eindstand op 0-3 bepaalde. Evenals in de thuiswedstrijd van Blauw-Zwart tegen OH Leuven van 22 februari deed hij dat na een knappe rush. Bekijk zijn doelpunt hieronder.