Gheysens onthult: "Ik heb nooit de intentie gehad om te blokkeren"

Paul Gheysens viert de titel
Paul Gheysens viert de titel Foto: © Pro Shots

Paul Gheysens (70) wordt beschouwd als degene die dwars lag bij het Brugse stadionproject aan de Blankenbergse Steenweg. Hij zou namelijk geweigerd hebben, waardoor Club Brugge verder moest zoeken.

"Dat is totaal fout. Ik vertel je het juiste verhaal", begint Paul Gheysens in gesprek met Het Nieuwsblad. "Dat is dat ik die grond gekocht heb in 2010. Toen was er nog geen sprake van een Brugs stadion op die plaats. Het was interessante grond: een villa met enkele loodsen. We hadden daar plannen om diepteboringen te doen in een energieproject voor grondwarmte."

"Die plannen waren er, de Brugse burgemeester was daarvan op de hoogte. Toen was daar nog geen sprake van een voetbalstadion. Door de verandering van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) werd mijn perceel het enige dat groene zone zou zijn. Er is mij overigens nooit rechtstreeks gevraagd om te verkopen. Neen, ze wilden die grond afnemen door ze waardeloos te maken. Mijn vijf hectare werd volledig groene zone", vervolgt Gheysens.

Volgens Gheysens wilde hij nooit de bouw van het stadion blokkeren. "Ik heb nooit de intentie gehad om te blokkeren, vraag dat maar burgemeester De Fauw. Maar op deze zone van 150 hectare landbouwgrond staat er aan de weg maar één villa met loodsen op 5 hectare. Ze plaatsen alleen deze in een groene zone en maken van alle landbouwgronden errond kmo-zone en recreatie."

"Het lijkt me ook vandaag nog de ideale locatie voor een stadion. De Blauwe Toren. Nu krijg je op Jan Breydel een stadion vanwaar je in de keuken van de buren kunt kijken. Ik twijfel er niet aan dat het een mooi stadion zal zijn, maar de ligging is niet ideaal. Het maakt me eigenlijk niet uit, het zal daar wel in orde komen. Daar ben ik nagenoeg zeker van. Zoals gezegd: sommige projecten vergen vijf jaar, andere zeven jaar en nog andere vijftien jaar. Van mij mag het er komen. Het zou goed zijn voor het voetbal als het er komt en het kan ook een hefboom zijn voor andere stadions", besluit de Antwerp-voorzitter.

Lees meer:
0 reacties