Goaltjesdief Bacca is Club Brugge nog niet vergeten

Het is vrijdag precies tien jaar geleden dat Carlos Bacca zijn debuut maakte in het shirt van Club Brugge. De jaren zijn voorbij gevlogen, maar de Colombiaanse goaltjesdief is Blauw-Zwart zeker nog niet vergeten.

Club Brugge haalde Carlos Bacca in de winter van 2012 op uit zijn thuisland. In West-Vlaanderen maakte Europa voor het eerst kennis met de spits. Hij kwam uiteindelijk 51 keer in actie voor Blauw-Zwart. Daarin scoorde hij 31 keer en verzorgde hij ook nog eens 15 assists. Geweldige cijfers, die natuurlijk niet onopgemerkt bleven.

Bacca verruilde Club Brugge anderhalf jaar na zijn komst voor Sevilla. In Spanje ging de Colombiaan vrolijk verder met scoren. Hij vertrok in 2015 vervolgens naar AC Milan, om via Villarreal afgelopen zomer bij FC Granada terecht te komen. In het shirt van FC Granada gaat het scoren een stuk moeizamer. Vooralsnog deed hij dat pas één keer in zestien wedstrijden.

Maar vrijdag is het dus exact tien jaar geleden dat we Bacca voor het eerst in actie zagen in het shirt van Blauw-Zwart. Op 21 januari 2012 viel hij in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen 21 minuten voor tijd in voor Lior Refaelov. De rentree van Bacca mocht echter niet baten. KV Mechelen won namelijk met 0-1. Maar Bacca is Club én zijn debuut bij Blauw-Zwart zeker nog niet vergeten, blijkt uit zijn woorden op Twitter.

https://twitter.com/carlos7bacca/status/1484453529301524480?s=20
Lees meer: