Goed nieuws: De fauw geeft zijn toestemming voor opnieuw toelaten fans

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans

Club Brugge verloor de eerste twee thuiswedstrijden van het seizoen en kwam daarin niet tot scoren. Had dat te maken met de vorm waarin de landskampioen verkeert, of de afwezigheid van haar fans? Dat laatste wilde Philippe Clement niet als excuus gebruiken, maar het had wel degelijk een aandeel in de slechte start. Maar goed nieuws: burgemeester Dirk De fauw geeft de club toestemming om vanaf 12 september opnieuw toeschouwers toe te laten.

Voorafgaand de competitiestart bestond heel even de hoop dat de supporters er vanaf het begin bij mochten zijn, maar door een toename van het aantal positieve coronagevallen, ging daar een streep door. Ruim een maand later is het alsnog zover. De fauw, burgemeester van Brugge, heeft Club Brugge toestemming gegeven om vanaf 12 september opnieuw toeschouwers toe te laten, schrijft De Krant van West-Vlaanderen. Dan speelt Blauw-Zwart tegen Waasland-Beveren.

Volgens de geluiden in de media zijn er 6.666 toeschouwers welkom. Club Brugge dacht in eerste instantie aan zo'n 10 tot 15 duizend supporters, maar dat bleek niet realistisch. Het is nu alleen nog wachten op het verlossende woord van Ben Weyts, minister van Sport. Hij moet er ook mee akkoord gaan. Naar verluidt denkt Weyts erover om ook voor sportactiviteiten de afstand terug te brengen tot één meter, waardoor er binnenkort mogelijk nog meer supporters welkom zullen zijn.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda