Goed nieuws voor Club: ''Meijer wil alleen naar Brugge''

PHOTONEWS 10965790 008
PHOTONEWS 10965790 008 Foto: © Orange Pictures/Photo News

Club Brugge wil zich komende zomer graag versterken met Bjorn Meijer van FC Groningen. De Nederlandse middenmoter is echter niet van plan om haar linksback voor een appel en een ei te laten gaan. Maar volgens Reon Boeringa van Voetbal International heeft Meijer 'een sterke voorkeur' voor Blauw-Zwart.

Meijer debuteerde in het afgelopen seizoen al in de hoofdmacht van FC Groningen, maar beleeft in het huidige zijn grote doorbraak. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Zo zou Meijer naar verluidt kunnen rekenen op interesse uit Duitsland, Engeland en Italië en zou ook Ajax op de achtergrond geïnteresseerd zijn. Maar als we Boeringa moeten geloven, hoeven andere clubs dan Club Brugge geen moeite te doen.

Lees ook: Zit Ajax Club opnieuw dwars op de transfermarkt?

''De noordelingen hopen op een scenario waarin meerdere geïnteresseerde clubs gaan bieden, maar een dergelijke bidding war zal zeer waarschijnlijk niet van de grond komen. Meijer heeft zelf namelijk een sterke voorkeur voor Club Brugge, de club van trainer Alfred Schreuder'', aldus de verslaggever van Voetbal International. FC Groningen zou daarvan op de hoogte zijn. ''Wat Meijer betreft hoeven andere clubs zich niet te melden.''

Daar lijkt FC Groningen dus anders over te denken. Club Brugge deed begin deze week een eerste bod op de 19-jarige verdediger. Dat bedroeg naar verluidt 3,5 miljoen euro. Blauw-Zwart kreeg nul op het rekest en hoorde hetzelfde na de tweede aanbieding, die was verhoogd naar 4,5 miljoen euro. Club zal dus, ondanks de 'sterke voorkeur' van Meijer, diep in de buidel moeten tasten.

Plan

Wat de voorkeur van Meijer voor een transfer naar West-Vlaanderen zo 'sterk' maakt? Dat is volgens Boeringa vooral het sportieve aspect. ''Volgens Belgische bronnen heeft Blauw-Zwart voor Meijer een plan klaarliggen waarin hij op redelijk korte termijn kan uitgroeien tot vaste linksback'', schrijft hij. Schreuder kan voor de linksbackpositie momenteel nog kiezen uit Eduard Sobol, Federico Ricca én Faitout Maouassa. Twee van de drie lijken komende zomer echter te gaan vertrekken.

Lees ook: Deze spelers vertrekken in de zomer sowieso bij Club

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand