Goots kritisch naar Club: "Ontslag van Hoefkens was een fout"

Carl Hoefkens met staff
Carl Hoefkens met staff Foto: © Pro Shots

Club Brugge sloot het seizoen af op een teleurstellende vierde plaats, wat voor hen een troosteloze positie is. Het idee om niet mee te strijden voor de titel was iets wat bij blauwzwart nooit in gedachten opkwam.

Club Brugge opende het seizoen met een indrukwekkende reeks van drie opeenvolgende overwinningen in de Champions League, waardoor het er toen al sterk uitzag dat zij de nieuwe kampioen van de Jupiler Pro League zouden worden. Maar zoals zo vaak in het voetbal, liep het uiteindelijk anders.

“Vooral die 1-4-bekernederlaag tegen STVV kwam hard aan in Jan Breydel. Was het ontslag van Hoefkens dat daarop volgde de juiste beslissing? Mochten ze de klok kunnen terugdraaien, dan zouden ze het wellicht gewoon doen”, zegt Patrick Goots in gesprek met Gazet van Antwerpen.

Ondanks dat een aanzienlijk deel van het publiek zich al geruime tijd tegen Carl Hoefkens als trainer had gekeerd, bleek zelfs de roep om een nieuwe trainer geen oplossing te bieden. De supporters lieten hun kritiek luid en duidelijk horen, maar het bracht geen verandering teweeg.

“Scott Parker maakte er een zootje van, Rik De Mil probeerde er in de play-offs nog tevergeefs wat van te maken. Het werd een seizoen om snel te vergeten voor Club Brugge”, besluit de analist.

Lees meer:
0 reacties