Grétarsson: "Zelfs met twee slechte dagen zal Club Brugge doorgaan"

Club Brugge aanhang tegen Benfica
Club Brugge aanhang tegen Benfica Foto: © Orange Pictures

Club Brugge treedt in de voorrondes van de Conference League aan tegen het IJslandse KA Akureyri. Volgens Arnar Grétarsson, die bij beide clubs werkte, mag dit geen problemen opleveren voor BlauwZwart.

"Er zijn drie grote clubs in IJsland: Vikingur, Valur en Breidablik", zegt hij tegenover Het Nieuwsblad. "Vikingur maakte het vorig seizoen Lech Poznan moeilijk, nu gingen ze er nipt uit tegen Riga. Ik bedoel maar: de topteams zouden misschien een béétje weerwerk kunnen bieden, Akureyri niet. Pas op, je weet het natuurlijk nooit. Het kan altijd voorvallen dat Club snel wat rode kaarten pakt, een shit day heeft en álle kansen mist. Maar dan nog… Zelfs met twee slechte dagen zal Club doorgaan."

Het verschil is volgens hem te groot. "Het sportieve budget bedraagt ongeveer één miljoen euro, schat ik — dat zegt al veel. En verschillende spelers zijn niet eens voltijds prof. De meeste studeren of hebben een parttime job. Daarom vinden de trainingen nooit voor vier uur in de namiddag plaats… De spelers van Club zijn van een andere wereld dan die van Akureyri. Hans Vanaken doet moeilijke dingen er simpel uitzien. Mechele was er in mijn tijd al: tópkerel. En het is jammer dat Lang weg is. Met hem gebeurde er altijd iets", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties