Groot aantal tegengoals Club Brugge baart veel zorgen

PHOTONEWS 10954131 192
PHOTONEWS 10954131 192 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Hoewel Club Brugge zaterdagavond tegen Seraing de derde zege binnen zeven dagen boekte, zijn de zorgen nog lang niet weg. Na de overwinning op Seraing zijn die zelfs nog wat meer toegenomen. Niet alleen miste Blauw-Zwart de ene na de andere grote kans. Ook kreeg het weer veel te makkelijk doelpunten tegen.

Na de opdoffers tegen KV Mechelen en RB Leipzig telde in de wedstrijden tegen KRC Genk alleen de winst voor Club. De ploeg van Philippe Clement deed wat het moest doen en was in zowel de competitie als de Croky Cup te sterk voor de Limburgers. Daarmee tankte Club Brugge zelfvertrouwen voor de laatste fase van dit kalenderjaar, al was het slechts bij vlagen goed wat het liet zien met én zonder bal. De zeges op KRC Genk werden zaterdagavond gevolgd door een 3-2 overwinning op Seraing. Die score had veel hoger moeten uitvallen. Vooral in de tweede helft kreeg de thuisploeg de ene na de andere opgelegde kans. Bas Dost en Charles de Ketelaere kregen die er echter niet in.

Maar wat Clement en de achterban vooral zorgen baart, is dat Club wel heel makkelijk doelpunten om de oren krijgt. In twee ontmoetingen met KRC Genk moest Simon Mignolet al vijf keer vissen en zaterdagavond prikte ook Seraing er twee achter de goalie. Waar Mignolet in de wedstrijden tegen Standard, KV Mechelen en RB Leipzig schuldig was aan meerdere tegengoals, kon hij er zaterdagavond niet zoveel aan doen. Wat zorgen baart is dat tegenstanders heel makkelijk door de Brugse defensie heen snijden. Zelfs Seraing stond met een paar balcontacten alleen voor Mignolet. Zodra de tegenstander met veel lopende spelers speelt, krijgt Club het lastig. Niet voor niets koos Clement in meerdere grote wedstrijden voor Mats Rits in plaats van Ruud Vormer.

Nsoki

Ook de snelheid van het centrale duo (Jack Hendry en Brandon Mechele) is reden tot zorgen. Beiden hebben niet de snelheid om een achterstand goed te maken of zelfs in te perken. Het baart de supporters zoveel zorgen dat er zelfs wordt geschreeuwd om de terugkeer van Stanley Nsoki in de defensie. De Fransman maakte van de zomer voor een slordige 6,5 miljoen euro de overstap naar Blauw-Zwart, maar is sinds zijn komst al vaak het mikpunt van kritiek geweest. Men ergert zich vooral aan zijn manier van verdediger. Hij zou veel te nonchalant zijn. Maar Nsoki heeft wel iets wat Hendry en Mechele niet hebben en dat is snelheid. Vooral in eigen land, waarin de defensie van Club vaak 'hoog' staat en tegenstanders gokken op de omschakeling, is die snelheid geen overbodige luxe.

Dat er achterin wat moet gebeuren, is duidelijk. Club kreeg in de competitie al 23 doelpunten tegen. Ter vergelijking: vorig seizoen moest Mignolet in de reguliere competitie 26 keer vissen. Club zit dus al bijna op evenveel tegendoelpunten als vorig seizoen. Dat is opvallend, omdat slechts twee ploegen in de Jupiler Pro League een lagere xGA hebben. xGA geeft het aantal verwachte tegendoelpunten weer. Dat van Blauw-Zwart is 1,21, wat nog maar eens aangeeft dat het werkelijke aantal van 26 veel te hoog ligt...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda