Haalt De Ketelaere Gent? Dat moet dinsdag gaan blijken

PHOTONEWS 10964165 107
PHOTONEWS 10964165 107 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Kan Alfred Schreuder woensdag terug een beroep doen op Charles de Ketelaere? Dat is de grote vraag in de aanloop naar de return tegen KAA Gent in de halve finale van de Croky Cup.

De Ketelaere is al twee seizoenen een van de absolute uitblinkers bij Club Brugge. Waar hij in het afgelopen seizoen al van grote waarde was voor zijn ploeg, doet hij er in het huidige nog een schepje bovenop. De Ketelaere kreeg vorig jaar regelmatig de kritiek dat hij te weinig scoorde en niet genoeg assists gaf. Maar met zijn criticasters heeft hij dit seizoen overtuigend afgerekend.

De Ketelaere kwam vooralsnog 38 keer in actie. Daarin scoorde hij zestien keer en gaf hij ook nog eens negen assists. Een enorm verschil als we deze cijfers vergelijken met die van vorig seizoen. Toen kwam de Rode Duivel in 46 duels niet verder dan vijf doelpunten en acht assists. Dat De Ketelaere dit seizoen zo'n hoog rendement haalt, heeft natuurlijk verschillende oorzaken. Ten eerste heeft hij dit seizoen een meer centrale rol dan in het afgelopen.

Daarnaast is de aanvaller (vrijwel) nooit geblesseerd. Tot aan de topper tegen Antwerp FC van afgelopen zondag ontbrak hij slechts één keer in een officiële wedstrijd van Blauw-Zwart. Dat was in het bekerduel met Deinze in oktober. Alle andere wedstrijden kwam hij 'gewoon' in actie. Maar daar kwam van het weekend verandering in. Drie dagen voor de kraker tegen Antwerp FC belandde De Ketelaere verkeerd op zijn schouder.

'Hij mag in principe woensdag uit quarantaine. Hopelijk kan ik woensdag op hem rekenen.'

Schreuder over De Ketelaere

Uit quarantaine

In het ziekenhuis bleek de schade wel mee te vallen. Maar bij een check-up bleek hij ook nog eens besmet te zijn met Covid. Had De Ketelaere geen last meer gehad van zijn schouder, was het thuisduel met Antwerp FC dus alsnog aan zijn neus voorbijgegaan. Schreuder kon na afloop nog geen duidelijkheid geven over het wel of niet meespelen van De Ketelaere tegen KAA Gent. 'Hij mag in principe dinsdag uit quarantaine. Hopelijk kan ik woensdag op hem rekenen', zei de coach.

Schreuder zal echter geen risico willen nemen met De Ketelaere. Nu Club de achterstand op Union heeft teruggebracht tot zeven punten, wachten er spannende maanden in de strijd om de titel. Daarin kan Schreuder zijn sterspeler natuurlijk goed gebruiken. De winst van de Croky Cup geniet een hoge prioriteit, maar Club bewees afgelopen zondag ook zonder De Ketelaere goed voor de dag te kunnen komen.

'We hebben laten zien dat onze kern breed genoeg is om ook zoiets op te vangen en dan maakt het niet uit wie in zijn plaats speelt', zei Hans Vanaken na de 4-1 zege, doelend op het optreden van Sargis Adamyan. Schreuder heeft ook nog Bas Dost en Antonio Nusa achter de hand voor de spitspositie. Maar dat een fitte De Ketelaere van enorme waarde is voor Club, staat natuurlijk buiten kijf. In de loop van deze dinsdag zal moeten blijken of hij fit genoeg is om Blauw-Zwart naar de bekerfinale te schieten.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand