Hans Vanaken: "Tijd voor andere spelers om op te staan"

Hans Vanaken
Hans Vanaken Foto: © Pro Shots

Club Brugge is bezig aan een ware metamorfose. De selectie van Blauw-Zwart gaat flink op de schop en met Ronny Deila staat er een nieuwe coach aan het roer. In gesprek met Het Laatste nieuws hoopt Hans Vanaken dat het komend seizoen beter gaat.

Vanaken hoopt dat Club Brugge minder afhankelijk wordt van bepaalde spelers komend seizoen. "We moeten ervoor zorgen dat het gevaar weer van alle kanten komt. Het kan niet zijn dat wanneer ze mij of iemand anders platleggen, dat Club daarmee meteen platligt."

Vanaken doelt daarmee onder andere op het vertrek van spelers zoals Noa Lang. "Misschien dat het door enkele wissels, en het vertrek van Noa, plots wel weer draait. Het kan goed zijn dat anderen nu openbloeien en zich geroepen voelen om de kar te trekken."

Zelf heeft Vanaken niet de intentie om Club te verlaten. "Ik ben hier nog steeds gelukkig en blij. Je weet nooit wat er zal gebeuren. Of wanneer de laatste trein echt is gepasseerd. Ik denk er nog steeds hetzelfde over."

Mocht hij nooit een buitenlands avontuur aangaan, dan is dat geen smet op zijn carrière, denkt de middenvelder. "Mensen zeggen: 'Zonder buitenlands avontuur is jouw carrière niet geslaagd.' Dan zeg ik: 'Jawel, want ik heb nergens spijt van.' Van het moment dat ik heb bijgetekend was West Ham of het buitenland meteen weer van de baan. Dat vind ik een goeie eigenschap."

Lees meer:
0 reacties