Hard oordeel Club Brugge: "Deila moet meerwaarde nog bewijzen"

Club Brugge-spelers teleurgesteld na 2-1 verlies tegen Standard Luik
Club Brugge-spelers teleurgesteld na 2-1 verlies tegen Standard Luik Foto: © Pro Shots

Club Brugge verloor zondag op het nippertje op bezoek bij Standard Luik (2-1). Analist Thomas Chatelle had dit niet verwacht. Blauw-Zwart zat een stuk beter in de wedstrijd, maar tot meer dan één doelpunt kwamen ze niet.

Chatelle zag dat Standard Luik ondanks alles rustig bleef. Bij Het Belang van Limburg geeft hij aan: "Club Brugge had misschien wel een puntje verdiend op Sclessin. Meer zelfs, ik vond dat Blauw-Zwart zelfs de beste kansen had. Maar de Rouches wonnen, misschien wel dankzij hun mentale kracht. Het is sterk van Hoefkens dat hij dit in zijn kern geslepen heeft.

Op verschillende linies was de thuisploeg uiteindelijk net te sterk voor Club Brugge. "Achterin heeft Standard stabiliteit gevonden. Bokadi - Vanheusden - Ngoy is een sterk trio. Voorin vond ik Kanga zeer goed spelen. Hij woog voor twee op die verdediging van Club. Vooral met de rug naar doel is hij zeer sterk, dat zag je bij de 2-1", zegt Chatelle.

Er is nog veel ruimte voor verbetering in de ploeg van trainer Ronny Deila. "Zo'n spits liep niet rond bij Blauw-Zwart. Zowel Thiago als Jutgla zitten niet goed in vorm. Deila liet Skov Olsen dan op het veld staan, ondanks dat hij last had. Bij de 1-1 pakte dat goed uit, maar wat later lag hij aan de basis van de 2-1. Hinderde zijn blessure hem daar niet? Hoe dan ook vind ik dat Deila zijn meerwaarde nog moet bewijzen bij Club", aldus Chatelle.

Lees meer:
0 reacties