Hayen: "Zo’n kans bij Club Brugge kon ik dus niet laten liggen"

Nicky Hayen
Nicky Hayen Foto: © Pro Shots

Nicky Hayen werd afgelopen zomer aangesteld als coach van Club NXT. Ondanks de mogelijkheden die hij had bij zijn oude club Haverfordwest County AFC uit Wales heeft hij allerminst spijt van zijn overgang.

"Ik had een driejarig contract bij Haverfordwest County AFC en had veel vrijheden om de club verder te professionaliseren", aldus Hayen in Het Belang Van Limburg. "Maar toen kwam Club Brugge plots met een contract van onbepaalde duur om het beloftenteam te leiden."

"Doorheen mijn trainerscarrière probeer ik voortdurend jonge spelers beter te maken", legt de trainer uit. "Zo’n kans bij Club Brugge kon ik dus niet laten liggen en dat wist de voorzitter in Wales ook. Hij gunde het mij."

"Veel jongens zijn stappen aan het zetten en dat merk je in de selecties voor het eerste elftal", legt Hayen uit. "Het is te vroeg om te zeggen wie op het hoogste niveau zal doorbreken. Ze bereiden zich allemaal voor op profvoetbal en velen hebben al die professionele mindset en sommigen zullen ook verdergaan in het profvoetbal, maar het hangt er natuurlijk van af hoe ze zelf evolueren."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand