Herbeleef de historische bekerfinale tegen Anderlecht (2015)

Matthew Ryan, Thomas Meunier, Timmy Simons, Tom de Sutter en natuurlijk Ruud Vormer. Zomaar wat spelers die de kleuren Blauw-Zwart droegen in de laatste gewonnen bekerfinale tegen Anderlecht. In aanloop naar de strijd om de Beker van België tegen Antwerp FC, blikken we nog één keer terug op die historische avond, 22 maart 2015.

De bekerfinale tegen The Great Old is de negentiende in de clubgeschiedenis. Van de achttien voorgaande finales werden er elf in een overwinning omgezet. Gedenkwaardige wedstrijden. Niet alleen omdat Club Brugge uiteindelijk de beker in ontvangst mocht nemen, maar ook omdat de matchen heel wat spektakel en drama teweeg brachten. De finale tegen Anderlecht, bijvoorbeeld. Omdat die nog maar een paar jaar geleden gespeeld werd, staat die zeer waarschijnlijk nog het verst op het netvlies gebrand.

Club Brugge kwam dankzij een treffer van De Sutter al vroeg op voorsprong. Anderlecht leek niet meer langszij te komen, maar niets was minder waar. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd produceerde Aleksandar Mitrovic de gelijkmaker. Wat daarna gebeurde, is geschiedenis. Bekijk het hier onder nog een keer terug om in de sfeer te komen voor zaterdag.

https://www.youtube.com/watch?v=fOlSWbAj_wI&t=4602s

CLUB BRUGGE-ANDERLECHT (2-1): 12. 1-0, Tom de Sutter, 89. 1-1, Aleksandar Mitrovic, 90+2. 2-1, Lior Refaelov.

OPSTELLING CLUB BRUGGE: Matthew Ryan, Thomas Meunier, Óscar Duarte, Brandon Mechele, Laurens de Bock, Timmy Simons, Ruud Vormer, Lior Refaelov, José Izquierdo, Tom de Sutter en Boli Bolingoli.

Lees meer: