Het gaat bij Club niet meer over de Champions League

Club Brugge begon met een gelijkspel tegen Paris Saint-Germain en een overwinning op RB Leipzig uitstekend aan het Europese avontuur. Maar vier nederlagen later stond het alsnog met lege handen. Het avontuur zit er helaas al op en dat betekent dat de focus volledig op nationaal succes gaat.

Club droomt al jaren van overwintering in de Champions League. Vorig seizoen was de ploeg van Philippe Clement dichtbij. Ze knokte zich met een man minder naar een gelijkspel op Lazio, maar kwam een doelpunt tekort om zich te plaatsen voor de achtste finales. Dat Club tot de laatste speeldag in de race was voor een ticket voor de achtste finales, gaf natuurlijk wel hoop en vertrouwen voor de toekomst. Dit seizoen was het echter een ander verhaal. En dat was natuurlijk niet gek, in een groep met Manchester City, PSG en RB Leipzig. Club begon dus uitstekend, maar dat mocht uiteindelijk niet baten.

De teleurstelling was groot, maar het leven gaat natuurlijk door. Dat wil zeggen: de knop moet om. En dat is volgens Clement gebeurd. ''Het Europees verhaal is nu afgesloten'', zei hij vrijdag tijdens de persconferentie voor het komende thuisduel met Zulte-Waregem. ''Alle focus moet nu liggen op de competitie en beker. Daar komen we uit een positieve periode door Genk uit te schakelen in de Beker van België en twee competitiewedstrijden te winnen in een week. We willen die lijn verder doortrekken tegen Zulte-Waregem.'' De eerste ontmoeting met Essevee resulteerde in een 0-4 zege. Het was vooralsnog de beste wedstrijd die Club dit seizoen speelde in eigen land.

Lees meer: