Hij doet het: Van den Keybus scoort tegen Antwerp

Er staat vooralsnog geen maat op KVC Westerlo in 1B. De Kemphanen zijn na negen wedstrijden nog altijd ongeslagen. Een belangrijke rol in het elftal is weggelegd voor Thomas Van den Keybus. De middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van Club Brugge en is niet meer weg te denken van het middenveld. Donderdagavond bewees hij in het bekerduel met Antwerp FC opnieuw zijn waarde. Hij knikte namelijk de 1-0 tegen de touwen.

Van den Keybus maakte vorig jaar in de thuiswedstrijd tegen Cercle zijn debuut in de hoofdmacht van Club Brugge. Hij kwam in het afgelopen seizoen in totaal 167 minuten in actie voor Blauw-Zwart. De middenvelder maakte zijn minuten vooral bij Club NXT. In de aanloop naar dit seizoen zagen we Van den Keybus verrassend terug als rechtsback. Hij maakte weliswaar een goede indruk op die positie, maar het middenveld blijft zijn terrein. Bij Club Brugge is het echter dringen op het middenrif. Van den Keybus koos dan ook eieren voor zijn geld en vertrok op huurbasis naar KVC Westerlo.

Die keuze heeft vooralsnog erg goed uitgepakt. Van den Keybus veroverde al snel zijn plek op het middenveld en zal die ook niet meer uit handen geven. Althans, niet als hij zo blijft spelen als in de afgelopen weken. Ook in de bekerwedstrijd tegen Antwerp FC maakt hij veel indruk. Hij knikte na 32 minuten de 1-0 tegen de touwen, na een vrije trap die werd veroorzaakt door Björn Engels, oud-Club Brugge. Het werd in de eerste helft nog mooier voor KVC Westerlo en Van den Keybus, want de middenvelder verzorgde ook nog eens de assist voor de 2-0 van Lyle Foster. Daarmee gaat KVC Westerlo, waar Club-huurling Maxim De Cuyper ook een basisplaats heeft, ook rusten.

https://twitter.com/KVCWesterlo/status/1453804547630043136?s=20
https://twitter.com/KVCWesterlo/status/1453807136815910921?s=20
Lees meer: