Hoe belangrijk Lang voor Club is, bewijzen deze cijfers

Noa Lang, de grote man bij Club Brugge
Noa Lang, de grote man bij Club Brugge Foto: © Nico Vereecken/Photo News

De winnaar van de volgende Gouden Schoen lijkt momenteel voor Club Brugge te spelen. Althans, als Noa Lang de lijn van de afgelopen weken doorzet en niet vertrekt uit België, kan daar haast geen discussie over ontstaan. De Nederlander is inmiddels voor Blauw-Zwart bijna net zo belangrijk als Lionel Messi voor FC Barcelona.

Dat is nogal een vergelijking die we uit de kast halen. De uitspraak is natuurlijk ook alleen gebaseerd op de statistieken van beide heren in het huidige seizoen. Zowel Lang als Messi kende een turbulente voorbereiding. Eerstgenoemde maakte een uitstekende indruk in de oefenwedstrijden die Ajax speelde voorafgaand aan de competitiestart. Hij leek eindelijk definitief door te breken in de hoofdmacht. Ajax-coach Erik ten Hag dacht daar echter anders over. Hij vertelde de aanvaller dat hij niet veel in actie zou komen, behalve als hij Dusan Tadic uit de basis zou spelen. Een ondankbare en onmogelijke taak voor Lang, die dus eieren voor zijn geld koos en op huurbasis vertrok naar Club Brugge.

Messi dreigde met een vertrek bij FC Barcelona. De club had een rampzalig seizoen achter de rug en daar leek de Argentijn nogal de schuld van te krijgen. Het was (en is) een puinhoop bij de Catalaanse grootmacht, met op dat moment een bestuur dat zijn eigen graf aan het graven was. Messi bleef uiteindelijk toch bij Barça en dat is maar goed ook voor de Catalanen. Ook dit seizoen is hij van onschatbare waarde voor zijn ploeg. Hoewel hij een lange tijd niet de vorm haalde die iedereen van hem kent, staat hij momenteel op zeventien doelpunten en zeven assists in 27 officiële wedstrijden. Daarmee is hij betrokken bij een derde van alle doelpunten van FC Barcelona in alle competities.

https://www.youtube.com/watch?v=JlP_mgntT7w

21

Dat bewijst maar weer eens hoe afhankelijk de club van haar aanvoerder is. Bij Club Brugge lijkt dat (nog) niet het geval, alhoewel het er in de afgelopen weken wel veel van weg heeft. Dankzij zijn pass op Ruud Vormer, die tegen Antwerp FC fraai voor de bevrijdende en beslissende 3-1 zorgde, staat Lang alweer op negen assists in alle competities. Daarnaast scoorde hij zelf ook nog twaalf keer. In de laatste negen wedstrijden die hij speelde, was hij bij veertien doelpunten direct betrokken. In totaal scoorde Club Brugge dit seizoen al 72 keer. Lang is met twaalf goals en negen assists bij bijna een derde van de productie betrokken. Bizarre statistieken voor een speler die de voorbereiding bij een andere club doormaakte én daar ook nog eens niet goed genoeg bevonden werd...

 Lionel MessiNoa Lang
Wedstrijden2726
Doelpunten1712
Assists79
Betrokkenheid (%)33,329,2
De cijfers van Messi en Lang in dit seizoen (Bron: Transfermarkt).
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda