Hoe Lang iedereen verbaasde tegen KV Kortrijk

Club Brugge krijgt vrijdagavond bezoek van KV Kortrijk. De ploeg van Philippe Clement is er alles aan gelegen om te winnen. Niet alleen om met een goed gevoel toe te werken naar de kraker tegen Manchester City van dinsdag. Ook omdat ze bij een overwinning in ieder geval voor één nachtje de macht grijpt in de Jupiler Pro League. Makkelijk zal het echter niet worden. Vorig jaar behoedde Noa Lang zijn ploeg met een geweldige goal van puntenverlies.

Het geduld van de achterban van Club Brugge werd vorig jaar serieus op de proef gesteld. Blauw-Zwart wilde zich graag versterken, maar het duurde tot de slotdag van de transferwindow vooraleer een nieuwe speler arriveerde in Brugge. Lang verruilde Ajax op de valreep voor Club Brugge. Lang stond bij Ajax te boek als groot talent, maar de concurrentie was simpelweg te moordend. Voor zijn ontwikkeling was het beter als hij elders minuten zou gaan maken, al verbaasde Ajax vriend en vijand door een optie tot koop in het huurcontract op te laten nemen. Lang bewees al snel waarom.

Hoewel Clement hem in eerste instantie rustig wilde brengen, realiseerde hij zich al snel dat hij niet meer om heen kon. Lang maakte indruk met zijn dribbels, creatieve oplossingen én goals. Zo was hij trefzeker tegen OH Leuven, KV Mechelen én KV Kortrijk. Waar zijn doelpunten tegen OH Leuven en KV Mechelen geen overwinningen opleverden, was dat tegen KV Kortrijk wel het geval. De Kerels bezorgden Club op 21 november van vorig jaar een lastige avond. Op het uur vond de thuisploeg dan toch het verlossende gaatje. Invaller Michael Krmencik kopte terug op Lang, die zijn ploeg met een fabuleuze treffer drie punten bezorgde.

https://www.youtube.com/watch?v=rk_JrY1ncLE

Goal of the Year

Lang werd met zijn doelpunt tegen KV Kortrijk genomineerd voor het Doelpunt van het Jaar in België. Die prijs ging echter niet naar hem, maar naar Hans Vanaken. De middenvelder had eerder dat jaar een pracht van een goal gemaakt op Anderlecht. Na afloop van vorig seizoen was het wél raak voor Lang. Hij maakte het mooiste doelpunt van Club Brugge in het seizoen 2020-2021. Niet zijn halve omhaal tegen KV Kortrijk, maar zijn solo-goal op Anderlecht werd verkozen tot schoonste treffer.

Lees meer: