Hoefkens blikt vooruit op Patro Eisden: "Dat is een extra factor"

Carl Hoefkens langs de lijn tegen FC Porto
Carl Hoefkens langs de lijn tegen FC Porto Foto: © Orange Pictures

Club Brugge neemt het woensdagavond in de Croky Cup op tegen Patro Eisden Maasmechelen. De ploeg van Carl Hoefkens verloor afgelopen weekend nog van AA Gent (2-0). Nu wacht voor Club de verplaatsing naar Patro Eisden. De ideale mogelijkheid voor Hoefkens om andere spelers een kans te geven?

"Veel spelers hebben honger om zich te tonen", zo vertelt Hoefkens op een persconferentie, geciteerd door Het Laatste Nieuws. "Anderen zijn uit op een soort revanche na de nederlaag in Gent. Ze willen zich terug opladen voor de volgende wedstrijd. Ik heb veel keuze aan spelers."

De ontgoocheling van de nederlaag in Gent is nog altijd zichtbaar. Hoefkens: "Dat moet ook. Dat is inherent aan een topclub die Club Brugge is. Van het moment dat je een wedstrijd verliest, mag je een dag later niet veel lachende gezichten zien. Het is belangrijk om op die momenten de juiste conclusies te trekken en te analyseren wat er beter moet."

Hoefkens vervolgt: "In de drukke kalender die we tot nu hebben afgewerkt, komt een wedstrijd zoals in Patro Eisden nooit op een goed moment. Omdat die altijd valt tussen belangrijke wedstrijden. Het is een ongelooflijke challenge geweest om al die wedstrijden met de goede fysieke en mentale conditie aan te vatten. Ik ben zeer tevreden hoe mijn groep daarmee is omgegaan, op die partij in Gent na dan."

Bij Patro Eisden staat voormalig Club Brugge-speler Stijn Stijnen aan het roer. Hoefkens: "Dat is geen stimulans, maar wel een extra gegeven. Ik heb met Stijn nog een lange tijd samengespeeld. Voor een groot deel is Stijn ook Club Brugge. Dat is een extra factor die speelt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand