Hoefkens bouwt aan elftal: "Nog een maand tijd om klaar te zijn"

Bas Dost in gesprek met Club Brugge-trainer Carl Hoefkens
Bas Dost in gesprek met Club Brugge-trainer Carl Hoefkens Foto: © Orange Pictures

Club Brugge speelt vrijdag haar competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem. Met het oog op deze wedstrijd hield Carl Hoefkens donderdag een persconferentie waarin hij ook aandacht heeft besteed aan de moeizame seizoenstart van de landskampioen. “We hebben nog een maand tijd om helemaal klaar te zijn", zo verklaarde Hoefkens tegen Het Laatse Nieuws.

De trainer keek terug naar de teleurstellende wedstrijd die zijn ploeg speelde tegen Eupen. "De allerbelangrijkste reden was voor mij dat een paar spelers onder hun niveau speelden. Dat ze niet brachten wat ze kunnen brengen, dat was de voornaamste conclusie. De ingesteldheid? Het was een off-day, en verder blijft alles binnenskamers en zal ik daar met mijn spelers individueel over praten."

"Op sportief vlak willen we absoluut winnen tegen Zulte Waregem", zo verzekert de oefenmeester. "We zijn aan het bouwen en hebben nog een maand de tijd om helemaal klaar te zijn. Morgen moeten we de volgende stappen kunnen zetten als ploeg.”

“Na twee titels is het moeilijk om een derde te pakken. En na die derde is het nog moeilijker om de vierde te grijpen. Al de zaken die we besproken hebben, maken het niet gemakkelijker. De uitdaging is héél groot, maar ik zie het absoluut zitten”, zo besluit Hoefkens.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
zo
12/11
Club Brugge
13:30
Cercle Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 9 6 19
2 Gent 9 6 19
3 Anderlecht 9 4 18
4 Club Brugge 9 13 16
5 Antwerp 9 9 14
6 Genk 9 6 14
7 Sint-Truiden 9 1 13
Bekijk de hele stand