Hoefkens mist drietal bij begint zware reeks: "Geen item van maken"

Abakar Sylla
Abakar Sylla Foto: © Pro Shots

Club Brugge maakt zich op voor een enorm drukke tijd. In acht weken zullen dertien wedstrijden worden afgewerkt. Acht maal zal er voor de competitie moeten worden aangetreden, vier wedstrijden worden er in de Champions League gespeeld en eenmaal moet er voor de beker worden aangetreden. "Dit hebben we nog nooit gezien, echt crazy. Een hele uitdaging”, stelt Carl Hoefkens.

Het voordeel voor Hoefkens is dat de ziekenboeg van Club langzaam leeg aan het lopen is. Noa Lang en Tajon Buchanan kunnen niet wachten om hun kwaliteiten weer te tonen. Clinton Mata is nog niet voldoende hersteld om zijn rentree bij Club Brugge te maken. Ook zal hij de wedstrijd tegen Atlético niet halen. Boyata en Sylla zullen niet in de wedstrijdselectie zitten voor de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen.

“Boyata sukkelt nog wat met de knie, maar met de Rode Duivels heeft hij heel goed gewerkt", zo legt Hoefkens uit in Het Laatste Nieuws. "Ik ben ook heel tevreden over zijn gedrag op en naast het veld. Hij is een speler die een enorme impact kan hebben, zo heeft hij ons in Porto bijvoorbeeld enorm geholpen met zijn ervaring. De weg ligt open voor hem en ook hier geldt: aan mij om hem op het juiste moment de kans te geven.” Abakar Sylla krijgt rust voor de match tegen KV Mechelen nadat hij met lichte klachten is teruggekeerd van zijn interlandverplichtingen

Hoefkens wil niet dat het zware programma als excuus wordt gebruikt voor de achterstand op RC Genk en Antwerp, twee ploegen die geen Europese verplichtingen hebben. “Objectief is dat zeker een nadeel voor ons, maar ik daar geen item van maken. Ik geloof ook niet dat de 3-0 in Standard een gevolg is van de Europese verplaatsing naar Porto. Onze kern is breed genoeg en ik geloof nog in elke speler.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
26/12
Club Brugge
13:30
OH Leuven
zo
8/01
Genk
13:30
Club Brugge
zo
15/01
Club Brugge
13:30
Anderlecht
do
19/01
Sint-Truiden
20:45
Club Brugge
zo
22/01
Club Brugge
18:30
Sporting Charleroi
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 17 30 46
2 Union Saint-Gilloise 17 13 36
3 Antwerp 17 13 35
4 Club Brugge 17 14 33
5 Gent 17 14 30
6 Westerlo 17 4 26
7 OH Leuven 17 4 25
Bekijk de hele stand