Hoefkens na eerste training: "Daar ben ik absoluut niet mee bezig"

Carl Hoefkens tijdens de eerste training
Carl Hoefkens tijdens de eerste training Foto: © Orange Pictures

Carl Hoefkens heeft zijn eerste training als T1 van Club Brugge erop zitten. De nieuwe hoofdtrainer ging niet met een speciaal gevoel naar het Belfius Basecamp.

"Ik was al enorm betrokken", zegt de Antwerpenaar tegenover Het Laatste Nieuws. "Ik ben op dezelfde manier en met hetzelfde gevoel naar hier gereden zoals de voorbije 4,5 jaar. Je kent de tradities, de werking, de spelers. Er is iets neergezet en nu is het aan mij en de staf om de volgende stappen te zetten. Het enige verschil is dat ik nu de eindbeslissingen moet nemen en verantwoordelijk ben wat dat betreft."

De aanstelling van Hoefkens als opvolger van Alfred Schreuder kwam voor sommigen als een verrassing. "Het gaat vooral over de ervaring die je hebt binnen de club", reageert Hoefkens. "Ik was heel erg betrokken bij de successen van Club. In totaal is dit al mijn elfde of twaalfde seizoen. Of ik verrast was? Ik was aangenaam verrast, want het getuigt toch van veel durf als club om dit te overwegen en uit te voeren. Vanzelfsprekend is het niet. Mijn dankbaarheid is groot."

Hoefkens beseft dat hij nu in de spotlights staat. "Dat is absoluut zo, maar het is wel het minste van mijn zorgen. Ik wil gewoon onze doelstellingen bereiken. Een vierde titel pakken, gaan voor de beker en het 'ok' doen in Europa. De tweede ronde behalen? Daar zal heel veel afhangen van de loting. Na die loting zullen we sowieso ambitieus zijn. Maar welk kostuum ik zal aantrekken, of welke bril of pet ik zal opzetten, daar ben ik absoluut niet mee bezig."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda