Hoefkens over gesprek met Touré: "Hij polste mij al bij Club Brugge"

Carl Hoefkens met staff
Carl Hoefkens met staff Foto: © Pro Shots

Dit seizoen hoopt voormalig hoofdtrainer Carl Hoefkens met Standard de top zes te bereiken, maar dat zal geen eenvoudige taak zijn. De Rouches verrasten niet alleen met de aanstelling van Hoefkens, maar ook met die van Yaya Touré als T2. Hoefkens verklaarde bij DAZN dat de voormalige speler van Manchester City geen onbekende voor hem was en hem al polste in zijn periode bij Club Brugge.

"Ik ken Yaya al een tijdje. Hij heeft me al gecontacteerd toen ik nog bij Club Brugge speelde, en dat contact is eigenlijk nooit verbroken. Op een bepaald moment bracht Fergal (Harkin, red.) ook Yaya's naam ter sprake. We hebben met veel mensen gesproken om assistent-trainer te worden. De gesprekken met Yaya waren zeer positief, zowel over zijn voetbalvisie als de toegevoegde waarde in een trainersstaf. Dat is voor mij het belangrijkste. Het gaat er niet om waar je hebt gespeeld of hoe goed je als speler was. Het draait om de meerwaarde die je als coach kunt bieden, en Yaya kan daarin een belangrijke rol spelen."

Hoefkans deelde ook zijn ambities: "We streven naar de best mogelijke resultaten en willen dit seizoen strijden voor Europees voetbal. Dat is onze ambitie. We beseffen dat het niet vanzelfsprekend zal zijn, gezien de sterke concurrentie. Met Standard willen we die top zes bereiken."

Lees meer:
0 reacties