"Hoefkens was niet rijp genoeg, hij werd voor de leeuwen gegooid"

Carl Hoefkens
Carl Hoefkens Foto: © Orange Pictures

Carl Hoefkens is niet langer trainer van Club Brugge. Na teleurstellende resultaten werd de coach op straat gezet. Volgens John Taillieu was de keuze voor Hoefkens sowieso verrassend.

"Carl Hoefkens, de man zonder enige ervaring op het hoogste niveau die nu plots de beste ploeg van het land onder zijn hoede kreeg. Maar Mannaert en Verhaeghe waren overtuigd, Blauw-Zwart zat in het DNA van Hoefkens", schrijft hij in de Krant van West-Vlaanderen. In de competitie had Club het af en toe lastig, maar in de Champions League boekte het fantastische resultaten.

"Carl Hoefkens zal voor altijd herinnerd worden als de man die Club Brugge voor het eerst naar de laatste zestien in de Champions League loodste. Een campagne voor de geschiedenisboeken, maar wel een campagne waarin het ongelofelijk meezat", aldus Taillieu.

Hij is duidelijk: "Hoefkens was niet rijp genoeg om onmiddellijk op het allerhoogste niveau aan te treden. Daar waar Clement eerst ervaring opdeed bij Waasland-Beveren en Racing Genk, werd Hoefkens onmiddellijk voor de leeuwen gegooid. Na drie opeenvolgende landstitels is bij Club Brugge enkel de eerste plaats van tel."

"Ondanks de schitterende campagne in de Champions League kon Hoefkens die torenhoge verwachtingen niet inlossen. Het bestuur was geduldig, heel geduldig, maar nam uiteindelijk de logische beslissing. De prestaties, met wat wellicht de beste en breedste kern ooit is, waren ondermaats", is het oordeel van Taillieu.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
zo
12/11
Club Brugge
13:30
Cercle Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 9 4 18
3 Union Saint-Gilloise 8 4 16
4 Club Brugge 8 13 15
5 Antwerp 9 9 14
6 Genk 8 6 13
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand