"Hoefkens was niet rijp genoeg, hij werd voor de leeuwen gegooid"

Carl Hoefkens
Carl Hoefkens Foto: © Orange Pictures

Carl Hoefkens is niet langer trainer van Club Brugge. Na teleurstellende resultaten werd de coach op straat gezet. Volgens John Taillieu was de keuze voor Hoefkens sowieso verrassend.

"Carl Hoefkens, de man zonder enige ervaring op het hoogste niveau die nu plots de beste ploeg van het land onder zijn hoede kreeg. Maar Mannaert en Verhaeghe waren overtuigd, Blauw-Zwart zat in het DNA van Hoefkens", schrijft hij in de Krant van West-Vlaanderen. In de competitie had Club het af en toe lastig, maar in de Champions League boekte het fantastische resultaten.

"Carl Hoefkens zal voor altijd herinnerd worden als de man die Club Brugge voor het eerst naar de laatste zestien in de Champions League loodste. Een campagne voor de geschiedenisboeken, maar wel een campagne waarin het ongelofelijk meezat", aldus Taillieu.

Hij is duidelijk: "Hoefkens was niet rijp genoeg om onmiddellijk op het allerhoogste niveau aan te treden. Daar waar Clement eerst ervaring opdeed bij Waasland-Beveren en Racing Genk, werd Hoefkens onmiddellijk voor de leeuwen gegooid. Na drie opeenvolgende landstitels is bij Club Brugge enkel de eerste plaats van tel."

"Ondanks de schitterende campagne in de Champions League kon Hoefkens die torenhoge verwachtingen niet inlossen. Het bestuur was geduldig, heel geduldig, maar nam uiteindelijk de logische beslissing. De prestaties, met wat wellicht de beste en breedste kern ooit is, waren ondermaats", is het oordeel van Taillieu.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand