"In de bestuurskamer is die liefde intussen ver te zoeken"

Club Brugge baalt
Club Brugge baalt Foto: © Pro Shots

Ronny Deila is momenteel bepaald niet populair in Brugge. Club speelt een beroerd seizoen onder leiding van de Noorse coach, maar zijn spelers zijn nog altijd op hem gesteld.

"Wat zijn spelersgroep betreft, wordt Ronny Deila wél nog ten volle gesteund. Bepaalde keuzes, zoals die voor Zinckernagel toen die lange tijd níet presteerde, worden links en rechts wel eens in vraag gesteld. Alsook de tactische bijsturingen in de jongste matchen", schrijft Tomas Taecke in Het Laatste Nieuws.

De trainer blijft populair bij zijn spelers. "Maar de band tussen Deila en zijn spelers is volgens de eerste geluiden onaangetast. Zij zien hun coach als een goeie mens, met veel humor en liefde voor hen. Op winterstage voert Deila in totaal zo’n 13 uur aan individuele gesprekken met zijn spelersgroep."

Deze week is het 'erop of eronder'. "Bij de achterban en in de bestuurskamer is die liefde intussen ver te zoeken. Blauw-zwart begeeft zich tussen hoop en vrees richting de match van woensdag. Een wedstrijd die heel veel zal bepalen voor het seizoen van Club en voor de toekomst van Ronny Deila bij Club."

"Het globale rapport van de Bruggelingen oogt stilaan dermate zwak, dat de bekerfinale halen een absolute must is voor beiden. Zoniet is niet de vraag of er een einde komt aan het moeilijke huwelijk tussen Club Brugge en Deila, maar veeleer wanneer dat zal gebeuren. Op korte termijn, waar vooralsnog geen signalen voor zijn, of na een tweede opeenvolgende, kleurloze seizoen zonder hoofdprijs", besluit de krant.

Lees meer:
0 reacties