"In topvorm is Jutglà amper uit de elf van Brugge weg te denken"

Ferran Jutgla
Ferran Jutgla Foto: © Pro Shots

Ferran Jutglà Blanch speelde een fantastische periode bij Club Brugge. Plots kreeg hij los van een blessure, plots zat hij op de bank. Nog altijd toont hij zich strijdvaardig.

Scott Parker wilde een andere aanval zien, daarin was er geen plek voor de Catalaan die naar de bank werd verwezen. "De coach zette me zonder redenen op de bank - hij legde ook niets uit. Het is moeilijk te begrijpen", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

Hij heeft last van pubalgie en om er vanaf te komen ligt hij er maanden uit. Daarna realiseert hij zich hoe heftig zijn blessure is geweest. "Wanneer de voorbereiding zich eind juni op gang trekt, is de goedlachse Spanjaard niet bepaald het zonnetje in het Basecamp. Lange tijd niet in staat om zijn aandoening te relativeren, ongeduldig om samen met zijn ploegmaats in de zon op het veld te trainen. Tijdens een geslaagd oefenkamp in Sint-Michielsgestel, bleef de spits ook achter in het Basecamp", weet journalist Tom Taecke in datzelfde blad te vertellen.

Het valt Jutglà enorm zwaar, omdat hij puur voor voetbal leeft. "Als kind had hij áltijd een bal aan de voet", vertelden vrienden van hem eerder al. Na de slechte periode is er ook positief nieuws: thuis tegen Osasuna maakt hij opnieuw deel uit van de wedstrijdselectie, enkele dagen later viert hij zijn rentree tegen AA Gent.

Tegen Charleroi laat hij zien nog steeds heel goed te zijn. In een tijdspanne van elf minuten laat hij al zijn kwaliteiten zien en scoort hij. "Gelet op zijn vorm in zijn eerste maanden bij Club, heeft blauw-zwart er plots opnieuw een topspits bij. Het biedt Ronny Deila enerzijds extra wapens in offensief opzicht, anderzijds is de concurrentiestrijd bij blauw-zwart in het aanvallende compartiment nu nóg meer toegenomen. Een spits die, eens in topvorm, nauwelijks uit de elf van Brugge is weg te denken", besluit Taecke.

Lees meer:
0 reacties