Individuele prijzen stapelen zich op voor De Ketelaere

Charles de Ketelaere is door de achterban van Club Brugge verkozen tot de beste speler van januari. Het is niet voor het eerst dit seizoen dat de aanvaller er met de uitverkiezing Player of the Month vandoor gaat. De individuele prijzen stapelen zich op voor De Ketelaere, die dit seizoen simpelweg niet te stoppen is.

De uitreiking van de Gouden Schoen maakte de nodige tongen los in België. Vooral in West-Vlaanderen kon men zich niet bepaald vinden in de uitslag. Niet Noa Lang of Charles de Ketelaere, maar Paul Onuachu werd uitgeroepen tot beste speler van België in 2021. De Ketelaere eindigde uiteindelijk als derde achter de topschutter van KRC Genk en Lang.

De aanvaller van Club Brugge reageerde ontgoocheld op het mislopen van de Gouden Schoen. Daar viel natuurlijk wat voor te zeggen. De Ketelaere had een uitstekend jaar achter de rug, waarin hij zich niet alleen in de Jupiler Pro League liet gelden. Ook in de Champions League en bij de Rode Duivel liet het goudhaantje van Blauw-Zwart zich van zijn beste kant zien.

De Gouden Schoen was natuurlijk de ultieme bekroning geweest voor een ijzersterk jaar. Maar zover kwam het dus niet. De Ketelaere realiseerde zich echter dat hij niet heel veel tijd had stil te blijven staan bij zijn nederlaag. Club Brugge had hem immers nodig. Waar Onuachu en Lang zich na de winterstop nog niet echt konden onderscheiden, trok De Ketelaere zijn lijn van vorig jaar moeiteloos door.

Hoog niveau

Club Brugge speelde vier wedstrijden in januari. Daarin scoorde De Ketelaere de openingstreffer tegen STVV en gaf hij de assist op de 0-1 van Bas Dost op KV Kortrijk. Maar statistieken vertellen nooit het hele verhaal. Vooral tijdens het bezoek aan KV Kortrijk haalde De Ketelaere een enorm hoog niveau. Hoogtepunt was natuurlijk zijn actie in de tweede helft waarbij hij zijn tegenstander volledig voor schut zette.

https://twitter.com/ElevenSportsBEn/status/1488429371941703683?s=20&t=v095KB1fdHnYROvxQ8vZxA

De prestaties van De Ketelaere in de eerste maand van 2021 zijn dus niet onbeloond gelaten. Hij wint zijn derde Player of the Month, met ruim de helft van de stemmen. Grote kans dat hij in februari de vierde aan zijn palmares toe mag voegen. De Ketelaere is de maand in ieder geval uitstekend begonnen. Dinsdag werd hij tijdens de uitreiking van de 'Brugse Sportprijzen' verkozen tot 'Sportman van het Jaar' en een dag later schoot hij zijn ploeg langs KAA Gent.

Lees meer: