Interesse in Malacia hard gelag voor De Cuyper

PHOTONEWS 10912529 412
PHOTONEWS 10912529 412 Foto: © Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Als het aan Club Brugge ligt, maakt Tyrell Malacia deze zomer de overstap naar Jan Breydel. Zijn huidige werkgever Feyenoord is echter niet van plan om hem zomaar naar de Belgisch landskampioen te laten vertrekken. Maxim De Cuyper zal hopen dat de komst van Malacia voorlopig op zich laat wachten. De Cuyper vecht deze voorbereiding voor zijn kans, maar kon vooralsnog niet overtuigen.

Als het aan de supporters van Blauw-Zwart ligt, versterkt Club Brugge zich op minstens vijf posities. Volgens Het Laatste Nieuws zoekt de nummer één van België momenteel echter enkel naar een buitenspeler en een linksback. De zoektocht naar een vleugelaanvaller is niet zo gek. Philippe Clement heeft op dit moment eigenlijk alleen Noa Lang en Charles de Ketelaere voor die positie tot zijn beschikking. Ja, Mathis Servais kan ook als buitenspeler uit de voeten, maar van de zestienjarige mogen en kunnen we logischerwijs niet heel verwachten.

De wens om ook een nieuwe linksback aan de selectie toe te voegen is daarentegen een stuk opvallender. Met Eduard Sobol, Federico Ricca én De Cuyper heeft Clement immers al drie linksachters tot zijn beschikking. Sobol maakt deze zomer zelfs definitief de overstap van Shaktar Donetsk. De Cuyper zal de berichtgeving over de zoektocht naar een nieuwe linksback - als hij die volgt - met gemengde gevoelens tot zich nemen. Natuurlijk zal hij zeggen dat concurrentie hem alleen maar beter maakt. Maar mocht Malacia deze zomer de overstap maken naar Club, heeft De Cuyper niet twee, maar opeens drie spelers voor zich.

De Cuyper in actie tegen Manchester United
De Cuyper maakte twee seizoenen geleden weliswaar zijn debuut tegen Manchester United, maar tot een definitieve doorbraak is het nog niet gekomen. (Photo by Vincent Kalut/Photonews)

Nul minuten in de Jupiler Pro League

Dat er in dat geval niet heel veel perspectief voor hem zal zijn, is een understatement. In het voorbije seizoen hoefde hij al niet te rekenen op een (serieuze) kans in de hoofdmacht. Hij deed slechts 24 minuten mee in het eerste. De Cuyper zelf had er waarschijnlijk meer van verwacht. Nog geen anderhalf jaar geleden deed hij 163 minuten mee in het tweeluik met Manchester United. Hij klopte op de deur van de hoofdmacht, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Veelzeggend is het dat De Cuyper nog altijd wacht op zijn eerste minuten in de Jupiler Pro League.

Mocht Malacia deze transferperiode arriveren op Jan Breydel, zal het perspectief voor De Cuyper alleen maar minder worden. Tenzij Ricca nog vertrekt. Een transfer van de Uruguayaan valt niet uit te sluiten, zeker niet als Malacia naar Brugge komt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
Club Brugge
18:30
Standard Liège
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Cercle Brugge 15 4 25
5 Antwerp 15 17 24
6 Genk 15 13 24
7 Club Brugge 15 12 23
8 Standard Liège 15 -5 20
9 Sint-Truiden 15 -6 19
10 Mechelen 15 -3 18
Bekijk de hele stand