Izquierdo laat zich gelden in oefenmatch tegen RWDM

José Izquierdo heeft woensdag eindelijk weer zijn voeten laten spreken. De Colombiaan, die afgelopen zomer zijn rentree maakte bij Club Brugge, was trefzeker in een oefenwedstrijd tegen RWDM. Goed voor een overwinning was zijn treffer echter niet.

Izquierdo verruilde Club Brugge in de zomer van 2017 voor Brighton & Hove Albion. De Engelsen telden een slordige vijftien miljoen euro op tafel, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Maar door veel blessureleed slaagde de Colombiaan er niet in om de lijn die hij bij Club Brugge had ingezet door te trekken. Brighton & Hove Albion besloot om zijn aflopende contract niet te verlengen, waardoor hij afgelopen zomer transfervrij op zocht mocht naar een nieuwe club.

Izquierdo keerde terug bij Blauw-Zwart. De regerend landskampioen van België bood hem in eerste instantie alle tijd en ruimte om te revalideren - want hij was wederom geblesseerd - en terug te groeien naar zijn oude niveau. Izquierdo maakte echter sneller dan verwacht zijn rentree binnen de lijnen. Maar na zijn doelpunt in de bekerwedstrijd tegen Deinze verdween hij geruisloos naar de achtergrond. Onder Alfred Schreuder lijkt daar geen verandering in te komen. De Colombiaan kwam na de winterstop immers nog geen minuut in actie.

Lees ook: Deze spelers raken onder Schreuder verder uit beeld

Direct impact

Maar woensdag maakte hij dus zijn rentree binnen de lijnen. Zelfs bij afwezigheid van dertien internationals begon Izquierdo op de bank. Na de pauze maakte hij echter zijn opwachting tegen tweedeklasser RWDM. De aanvaller had niet veel tijd nodig om zich te onderscheiden. Nadat RWDM op gelijke hoogte kwam, schoot Izquierdo Club hard via de lat terug op voorsprong. De bezoekers slaagden er vervolgens echter wederom in om op gelijke hoogte te komen. En dat deden ze na de treffer van Bas Dost opnieuw, waardoor de oefenmatch in 3-3 eindigde.

Opstelling Club Brugge: Vroman (82' De Corte), Mata (45' Izquierdo), Mechele (45' Mitrovic), Nsoki (45' Ricca), Sobol, Balanta (82' Van Rafelghem), Rits (45' S. Audoor), Vormer, Maouassa, Dost (88' Aelterman) & Perez (73' Cisse).

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1506651437610242059?s=20&t=BvYHl8tGBOaZADT8XaBIjw
Lees meer: