Jacky Mathijssen heeft niets dan mooie woorden voor recordman Timmy Simons

Timmy Simons met Club-sjaalTimmy Simons kroonde zich zondagavond tegen Standard tot de oudste veldspeler ooit in de Belgische eerste klasse en veegt daarmee het record van ex-Club-speler Charles Cambier uit 1925 (!) van de tabellen. Enkele minuten voor affluiten mocht Simons opdraven in plaats van Clasie, hetgeen ons Club-icoon een nieuwe mijlpaal opleverde. "Eerst en vooral had ik echt niet verwacht dat ik nog zou invallen", reageert Timmy op onze officiële website. "Ik was me aan het opwarmen omdat Mechele wat verzorging nodig had, maar nadien ging ik terug op de bank zitten. Toen zei de coach plots dat ik mij moest klaar maken om erin te komen en zo geschiedde."Uiteraard ben ik wel trots om dat record nu te hebben, maar ik was er tijdens de match absoluut niet mee bezig. Je moet gewoon snel de knop kunnen omdraaien en altijd klaar zijn. Elke training geef ik ook nog steeds het beste van mezelf en dat zal zo blijven tot het einde van mijn carrière."Jacky Mathijssen steekt zijn lof voor Simons niet onder stoelen of banken. "Het was mooi om te zien hoe hij inviel. Timmy heeft zich dit seizoen helemaal geschikt in zijn nieuwe rol, maar hij staat klaar als ze hem nodig hebben. In volle concentratie begon hij meteen weer te coachen en te wijzen toen hij het veld opliep. En dat op die leeftijd. Dan kan je alleen maar zeggen: chapeau!", klinkt het in de studio van PlaySports.
Lees meer: