Jan Mulder lyrisch over veelzijdige Mata

Clinton Mata viert de zege van Club Brugge op Cercle
Clinton Mata viert de zege van Club Brugge op Cercle Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Het nieuwe jaar is vandaag een week oud. De Belgische clubs roeren zich flink op de transfermarkt. Daarnaast telt men af naar de 67e verkiezing van de Gouden Schoen. Na het duel met Eupen waren veel supporters van Club Brugge het erover eens: Noa Lang is een serieuze kanshebber. Daar dachten de stemgerechtigden echter anders over. Clinton Mata lijkt daarentegen wel een grote favoriet te zijn. Youri Mulder is in ieder geval lovend over de vleugelverdediger van Blauw-Zwart.

Mata is al jaren een van de uitblinkers van Club Brugge. Misschien kan hij ook wel omschreven worden als een stille kracht van het elftal van Philippe Clement. Alhoewel, hij laat vaak genoeg van zich horen. Dat je hem er graag bij wil hebben op je feestje, weten we sinds het virtuele kampioensfeest van Club Brugge in het afgelopen jaar. Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kon de traditionele huldiging in de Brugse binnenstad uiteraard geen plaatshebben.

De landskampioen kwam echter met een geweldig alternatief. Onder de hashtag VR-Bruges organiseerde het een virtuele titelfeest, met Clinton Mata als DJ. Dankzij de beats van de vleugelverdediger werd het alsnog een huldiging om niet snel te vergeten.

https://www.youtube.com/watch?v=Cx0GUpI6doQ&t=10134s

'Beste verdediger van België'

In een speciale Gouden Schoen-aflevering van 'Top of the League' van Het Laatste Nieuws ging het uiteraard over zijn kwaliteiten binnen het veld. Jan Mulder, Stephan Keygnaert en Marc Degryse zijn het er eigenlijk allemaal over eens: Mata is de beste verdediger van België. ''Ik ben een fan van Mata. Snel. Stevig. Goede verdediger'', aldus Mulder. ''Hij kan overal spelen. Bundesliga. Premier League... Ik vind hem beter dan Thomas Meunier''.

Daar sluiten Keygnaert en Degryse zich bij aan. ''In de Champions League was hij altijd bij de beteren'', aldus eerstgenoemde. ''Sinds hij in de driemansverdediging van Ivan Leko speelde, is hij enorm verbeterend'', begint Degryse. ''Hij heeft snelheid, kracht en is sterk in de duels, maar in Rome gaf hij wel een penalty weg. Ik vind wel dat hij een grote competitie aankan.''

Vrijdagmorgen maakte HLN overigens de plaatsen 20 t/m 16 bekend. Dit keer geen spelers van Club Brugge.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand