John de Jong: "Over Club Brugge heb ik echt serieus nagedacht"

John de Jong op De Herdgang
John de Jong op De Herdgang Foto: © BSR Agency

John de Jong vertrok in september 2022 bij PSV en was sindsdien niet actief in de voetballerij. Tot zover, want de oud-bestuurder van de Eindhovenaren gaat als zaakwaarnemer aan de slag bij het grote kantoor SEG.

"Ik ga bij SEG wel meedraaien in de spelersbegeleiding, maar het idee is vooral een rol waarin je strategisch meedenkt in grotere transfers", vertelt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Ik heb 22 jaar bij PSV gewerkt en allerlei kanten van het voetbal leren kennen. Eerst zelf speler geweest, daarna scout en hoofdscout en vervolgens technisch directeur. Hoeveel makelaars zijn er met zo’n achtergrond? Ik denk vrijwel geen. Ik denk dat het wat toe kan voegen."

De Jong kon ook aan de slag als technisch directeur bij Club Brugge, maar stapte niet in. "Over Club Brugge heb ik in december echt serieus nagedacht. Ze vroegen me als opvolger van Vincent Mannaert, die eind dit seizoen stopt. Ik vond het eervol en was ook onder de indruk van de club. Club Brugge was de keuze geweest voor weer de dynamiek van zeven dagen per week bij een club."

"Maar dan kies ik nu bewust voor een baan in een andere richting, ook veel omvattend, maar met meer vrijheid", vervolgt De Jong. "Én een baan met - in principe - langetermijn-zekerheid. Dat laatste weegt ook voor mij. 22 jaar bij PSV gewerkt, dat honkvaste, dat zegt iets over mij als persoon. Ik vind dat mooi: ergens voor kiezen en daar dan lang trouw aan zijn."

In dit vak zal De Jong dus ook ooit eens terugkomen bij PSV. "Terug naar PSV, dat gaat gebeuren. Ik snap dat dat voor mensen apart kan zijn, maar voor mij niet. Ik ga dat normaal professioneel benaderen. En of die wereld mij ligt? Je blijft toch in dezelfde industrie waar je al zo lang nauw bij betrokken bent. En je ziet meer wisselingen hè", aldus De Jong.

Lees meer:
0 reacties