'Jonge Club Brugge-fan (17) in Deense jeugdgevangenis na rellen'

Club Brugge-fans in Aarhus
Club Brugge-fans in Aarhus Foto: © Orange Pictures

Een zeventienjarige supporter van Club Brugge zit in de Deense jeugdgevangenis. De tiener zit vier weken vast en dat is de zwaarst mogelijke straf. De jonge Club Brugge-fan is opgepakt nadat hij 'hooligan-attributen' bij zich had en een jongen van veertien in elkaar sloeg.

Dit vond plaats na de wedstrijd van Club Brugge in Denemarken tegen Aarhus. Na de match ging de supporter naar de stad, waar hij is opgepakt. Het kwam tot een vechtpartij tussen de fans van Club Brugge en Aarhus. Alleen de 17-jarige supporter is aangehouden nadat hij een 14-jarige Deen zou hebben geslagen.

Hij zou ook zijn voetbalshirtje hebben uitgetrokken. De Deense autoriteiten pakten de Club Brugge-fan vooral op vanwege de attributen die hij bij zich had. De Belgische advocaat Franky Baert doet zijn best om de jonge fan terug te laten keren naar België. "We doen er alles aan om hem zo snel mogelijk thuis te krijgen", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Ook de familie is geschrokken. Volgens de advocaat is de moeder van de supporter al in Denemarken. "Ik had al contact met mijn Deense collega en die heeft beroep aangetekend. Dus de zaak komt vandaag opnieuw voor in het Hooggerechtshof in Kopenhagen. Pas op, hij wordt daar goed behandeld, maar we doen er nu alles aan om hem zo snel mogelijk terug thuis te krijgen", aldus Baert.

Lees meer:
0 reacties