Jutglà over overstap: "Je mist dingen als je weg bent van huis"

Ferran Jutgla
Ferran Jutgla Foto: © Pro Shots

Ferran Jutglà heeft geen spijt van zijn overstap naar Club Brugge van FC Barcelona. Dat geeft de spits aan in een interview met Le Suplement.

Of de spits denkt dat hij nu ook zijn minuten kon maken bij FC Barcelona? "Natuurlijk denk ik dat ik een vervanger voor Lewandowski had kunnen zijn. Toen ik wegging wou ik echter vooral spelen. Ik moest een beslissing nemen en dat heb ik ook gedaan."

Jutglà koestert nog altijd de mooie momenten uit zijn tijd bij Barcelona. "Ik koos voor Barcelona om me te profileren in het profvoetbal, en dacht niet eens aan de eerste ploeg. Als je echter de kans ziet om toch bij de A-kern te komen, moet je daarvan profiteren en die grijpen."

Ook geeft de Spanjaard te kennen af en toe last te hebben van heimwee. "Je mist dingen als je weg bent van huis. Wanneer ik een paar dagen vrij heb ga ik terug naar huis om bij mijn familie en vrienden te zijn."

Toch heeft de spits geen enkel moment spijt gehad van zijn transfer naar Club Brugge. "De aanpassing aan België was makkelijk. De eerste maanden met veel wedstrijden gingen heel snel voorbij. Ik dacht alleen maar aan voetbal. Nu ook mijn partner in België woont en werkt hebben we het goed samen."

Lees meer:
0 reacties