KAA Gent-trainer Vanhaezebrouck woedend: "Gewoon niet logisch"

Hein Vanhaezebrouck
Hein Vanhaezebrouck Foto: © Pro Shots

Na de wedstrijd tussen KAA Gent en Club Brugge van afgelopen zondag ontstond er een hoop commotie rondom de arbitrage. Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck had toen al kritiek, maar kwam er voor de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven nogmaals op terug.

Gent kreeg geen penalty bij een discutabel moment. Vooral dat de VAR niet ingreep door 'UEFA-regels', zit Vanhaezebrouck dwars. "Het is gewoon niet logisch. Ik hoorde dat Brandon Mechele het zelf ook een strafschop vond", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Volgens hem is het ook geen toeval dat het naar zijn mening Club Brugge tegen Gent, ondanks de juiste beslissingen, meezat qua arbitrage. "Ik heb gezegd dat je kon verwachten dat er geen enkele beslissing ging komen die twijfelachtig had kunnen zijn tegenover Club na wat er de week voordien gebeurd was", geeft hij aan.

"Ik heb dat al gezien bij andere clubs: als ze hun beklag doen, zal er de volgende match niet echt iets tégen hen gefloten worden. Ik zeg niet dat er dan in hun voordeel wordt gefloten, maar als het twijfelachtig is, zal er minder snel een beslissing in hun nadeel worden genomen", besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties