Kieft waarschuwt: "Noa Lang gelooft een beetje teveel in Noa Lang"

Wim Kieft en René van der Gijp
Wim Kieft en René van der Gijp Foto: © Pro Shots

Noa Lang kreeg deze maand een kans bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Club Brugge scoorde vorige week in de Nations League-wedstrijd tegen Wales.

Wim Kieft heeft wel vertrouwen in Lang en PSV-aanvaller Cody Gakpo, die ook in de basis stond tegen Wales. "Gakpo en Lang deden het in Rotterdam goed tegen Wales hoewel veel basisspelers van Oranje niet aan de start stonden", schrijft Kieft in De Telegraaf. "Spelen de grote jongens mee, dan haken Gakpo en Lang ongetwijfeld aan en komen ze nog beter tot hun recht."

"Beiden hebben iets extra's", meent de oud-international van het Nederlands elftal. "Ze kunnen scoren, zijn snel, hebben een individuele actie in huis en zijn ook gewoon fijne spelers om naar te kijken. Het zijn meer dan alleen buitenspelers."

Kieft heeft nog wel een boodschap voor Lang. "Lang moet wel ophouden om buiten het veld alleen maar met z'n imago bezig te zijn in plaats van met zijn prestaties. Het gaat te vaak over het mannetje Lang en te weinig over de voetballer Lang. Dat houdt hijzelf in stand door het in interviews continu aan te halen."

"We weten intussen dat zijn lijfspreuk is dat hij liever gehaat is om wie hij is dan geliefd om wie hij niet is. Noa Lang begint een beetje te veel in Noa Lang te geloven. Dat mag nu weleens ophouden", besluit Kieft.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda