Kompany stelt Club gerust: ''We zijn er klaar voor''

Abdoulay Diaby met Vincent Kompany
Abdoulay Diaby met Vincent Kompany Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Met hoeveel punten voorsprong op KRC Genk begint Club Brugge donderdagavond aan de uitwedstrijd tegen Antwerp FC? Dat is de grote vraag. Woensdagavond weten we meer. De ploeg van John van den Brom krijgt dan bezoek van Anderlecht, dat evenals Blauw-Zwart niet heel best van start is gegaan in de Champions' play-offs. We hoeven echter niet bang te zijn dat Vincent Kompany en zijn manschappen met knikkende knieën afreizen naar de Luminus Arena. ''We zullen klaar zijn, wees gerust.''

Club Brugge maakte zich met een recordvoorsprong van acht punten klaar voor de Champions' play-offs. Niets leek de tweede landstitel op een rij dus in de weg te staan. We zijn inmiddels twee speeldagen verder en helaas moesten we constateren dat de situatie veranderd is. Met slechts één punt uit de eerste twee wedstrijden in Play-Off I is de start van Blauw-Zwart natuurlijk niet om over naar huis te schrijven. De voorsprong op nummer twee KRC Genk bedraagt nog 'slechts' vijf punten.

Van den Brom en co krijgen woensdagavond bezoek van Anderlecht, dat afgelopen zaterdag op de valreep een punt pakte tegen Antwerp FC. Kompany realiseert zich als geen ander dat het op bezoek bij Genk een stuk beter moet dan in het thuisduel met de Great Old. ''Het was tegen Antwerp niet goed genoeg aan de bal. De spelers zijn zich daarvan bewust, ze pikken de boodschap op. Trouwens, ik zou hen evengoed kunnen complimenteren met hun parcours van de afgelopen maanden. Nu zijn er alleen maar moeilijke matchen, mijn spelers zijn hun grenzen aan het verleggen'', vertelde hij dinsdagmiddag tijdens zijn perspraatje.

Vertrouwen

Club Brugge hoopt uiteraard op een misstap van Genk. Hoewel Anderlecht niet uit de startblokken schoot in de Champions' play-offs, kan het met vertrouwen afreizen naar Genk. Dit seizoen zegevierden Kompany en co namelijk al twee keer tegen de Genkies, die momenteel wel in uitstekende vorm zijn. ''Ze hebben veel vertrouwen, en dat zie je. Wij zullen het ons niet kunnen permitteren om één procent minder dan gewoonlijk georganiseerd te zijn'', aldus Kompany.

Blauw-Zwart hoeft zich echter geen zorgen te maken. ''We zullen klaar zijn, wees gerust'', stelt Kompany. Die woorden zullen Clement geruststellen. Of Kompany al is gebeld door de coach van de koploper? ''Neen, een motivatiepremie is niet nodig. Onze eigen motivatie voldoet.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand