Kompany verstopt zich niet: ''Willen er gaan winnen''

Vincent Kompany, trainer van Anderlecht
Vincent Kompany, trainer van Anderlecht Foto: © Philippe Crochet/Photo News

De kalendervoorstelling van de Pro League gaf de voetballiefhebbers direct veel reden om uit te kijken naar de Play-Offs. Op de eerste speeldag van de Champions Play-Offs staan rivalen Club Brugge en Anderlecht namelijk tegenover elkaar op Jan Breydel. Onlangs troffen beide ploegen elkaar nog in Brussel. Toen won Anderlecht met 2-1. Vincent Kompany heeft er veel vertrouwen in dat zijn ploeg zondagavond opnieuw aan het langste eind kan trekken.

Club Brugge werkte onlangs met veel vertrouwen toe naar de clash tegen Anderlecht. Eerder dit seizoen versloeg de ploeg van Philippe Clement haar rivaal nog met 3-0. Daarnaast dateerde de laatste overwinning van Anderlecht op Blauw-Zwart van alweer bijna drie jaar geleden. In Brussel was er een lange tijd niets aan de hand voor de koploper. Na de openingstreffer van Noa Lang leek Club Brugge zelfs over de thuisploeg heen te walsen. Niets bleek minder waar. Clement zijn manschappen vergaten door te drukken en hielden Anderlecht dus in leven. Paars-Wit sloeg toe via Lukas Nmecha en Sambi Lokonga en stapte als winnaar van het veld af.

Kompany heeft er dus vertrouwen in dat zijn ploeg zondag opnieuw kan winnen van de regerend landskampioen. ''Met die mindset begin ik aan elke match. Of Club extra gemotiveerd zal zijn na onze recente zege? Zeker weten'', vertelde Kompany donderdagochtend tijdens zijn perspraatje. ''De groep van Club is kampioen gespeeld, het zijn winnaars. En als ik één ding weet over winnaars, dan is het dat ze altijd extra gemotiveerd zijn als ze verloren hebben. Maar dat verandert ook niks aan onze motivatie. We willen er gaan winnen, altijd. Ik vind dat we verdiend wonnen tegen Club, maar tegelijk hadden we ook het gevoel dat we nog beter kunnen.''

''Club was dit seizoen de beste, wij blijven nederig en ambitieus''

Vincent Kompany is realistisch in aanloop naar de topper van zondag

Favorietenrol

Van alle ploegen die deelnemen aan de Champions Play-Offs, veroverde Anderlecht vooralsnog de meeste punten in de onderlinge wedstrijden. ''Daar ben ik niet echt mee bezig. Het belangrijkste voor mij is niet om in een soort misplaatste favorietenrol terecht te komen. Club was dit seizoen de sterkste ploeg, wij blijven nederig en ambitieus'', aldus Kompany.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand