Komst Cuevas duidelijk signaal richting Van der Brempt

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/van-der-brempt-aast-op-enorme-champions-league-stunt/

Club Brugge staat volgens Het Laatste Nieuws op het punt om Mauricio Cuevas transfervrij aan zich te binden. Cuevas is een Mexicaanse rechtsachter van achttien die zich in eerste instantie bij Club NXT zal melden. Zijn komst lijkt een duidelijk signaal richting Ignace Van der Brempt.

Club Brugge kroonde zich in mei van dit jaar voor de tweede keer in successie tot landskampioen van België en sprak meteen uit dat het een derde landstitel op rij wil gaan. Afgelopen zomer was het echter een lange tijd de vraag met welke kern Philippe Clement op jacht zou gaan naar zijn derde landstitel als hoofdtrainer van Blauw-Zwart. Naast Noa Lang, Odilon Kossounou en Charles de Ketelaere kon ook Clinton Mata zich verheugen op de belangstelling van buitenlandse topclubs. Zo had Sevilla wel oor naar de komst van Mata. Maar zover kwam het niet. Uiteindelijk vertrok alleen Kossounou bij Club. Maar dat Mata graag nog eens de overstap maakt naar een buitenlandse topcompetitie, is een publiek geheim.

Wellicht komt het na afloop van het huidige seizoen tot een afscheid van de Angolees. Mata blies in november 29 kaarsjes uit en is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij Club. Wil hij nog eens de overstap maken naar een grote competitie, lijkt komende zomer daar het juiste moment voor. Club lijkt daar, getuige de komst van Cuevas, ook wel een beetje rekening mee te houden. De Mexicaan speelt zoals geschreven als rechtsachter. Eerder dit jaar werd hij nog geschaard tot de vijftien meest talentvolle spelers van zijn leeftijd. Club lijkt dan ook een duidelijk plan met hem te hebben. En dat is mogelijk geen goed nieuws voor Ignace Van der Brempt.

Blauw-Zwart leek met Van der Brempt de potentiële vervanger van Mata al in huis te hebben. De Belg beleefde vorig seizoen zijn doorbraak in het eerste en had in het huidige eigenlijk de strijd met Mata aan moeten gaan. Maar de Angolees heeft vooralsnog weinig te duchten van Van der Brempt. De Jonge Duivel kwam in de eerste helft van het seizoen negentien keer in actie, maar kon nauwelijks bekoren. Veelzeggend was zijn oliedomme rode kaart tegen KRC Genk. Daaruit bleek nog maar eens dat Van der Brempt nog veel moet leren en het dus nog wel even zal duren voordat hij op het gewenste niveau is. Het is echter de vraag of hij de tijd daarvoor krijgt. De nakende komst van Cuevas mag Van der Brempt in ieder geval zien als signaal dat er een schepje bovenop moet.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand