Komt Lang tekort? ''Hij gaat daardoor punten verliezen''

Nog één nachtje slapen en dan weten we eindelijk wie zich de winnaar van de Gouden Schoen mag noemen. Dat Charles de Ketelaere, Hans Vanaken en Noa Lang in de running zijn, moge duidelijk zijn. Lang lijkt echter één groot nadeel te hebben ten opzichte van zijn ploegmaten.

De nummer 10 van Club Brugge heeft zich in 2021 niet altijd voorbeeldig gedragen. Over zijn voetballende kwaliteiten bestaan geen twijfel. Lang kon in 2021 geweldige statistieken overleggen. Maar bij de Gouden Schoen-verkiezing wordt er ook gekeken naar het gedrag van de voetballer. En dat liet bij Lang af en toe te wensen over.

Zo maakte hij het in de laatste wedstrijd van 2021 op Cercle nog bont door twee gele kaarten te krijgen voor aanmerkingen op de leiding en na afloop een Cercle-logo van de muur te trekken. Door dit soort dingen zien Marc Degryse en Heleen Jaques Lang punten verliezen bij de Gouden Schoen-verkiezing. ''Noa is een karaktertje en dat ziet niet iedereen graag'', vertelt Jaques in HLN Sportcast.

''Maar als je door zijn persoonlijkheid heen kijkt en je legt de focus puur op zijn kwaliteiten, dan heeft hij het potentieel om de Gouden Schoen te winnen. Maar de voorbije weken is hij niet altijd positief in het nieuws gekomen'', voegt Jaques er nog aan toe.

''De stemgerechtigden kijken ook naar het gedrag van de spelers.''

Marc Degryse

Degryse, voormalig voetballer van onder meer Club Brugge, kan zich wel vinden in Jaques haar woorden. ''De stemgerechtigden kijken ook naar het gedrag van de spelers'', zegt hij. ''Hoe gaan ze bijvoorbeeld met kritiek om? Als je Lang qua persoonlijkheid en karakter dan naast De Ketelaere en Vanaken legt, dan gaat hij daardoor punten verliezen. Daar ben ik van overtuigd.''

Lees meer: