Kopzorgen voor Schreuder: Mata flirt met schorsing

PHOTONEWS 10952306 181
PHOTONEWS 10952306 181 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Hoewel de ontmoeting met Standard van zondagmiddag een pittige belooft te worden, zal Club Brugge ook al een klein beetje bezig zijn met de topper tegen Union een paar dagen later. Zeker omdat Clinton Mata én Éder Balanta twee op scherp staan voor dat duel. Durft Alfred Schreuder het risico te nemen?

Vanaf 28 januari gaan de stadions in België weer deels open voor publiek. Dat maakte het Overlegcomité vrijdag bekend. Pech voor Club Brugge, want dit betekent dat er bij de topper tegen Union nog geen supporters welkom zijn. Het treffen met de koploper van de Jupiler Pro League staat voor 27 januari gepland. Nu maar hopen dat Clinton Mata en Éder Balanta wél welkom zijn.

Beiden flirten namelijk met een schorsing voor de topper tegen de ploeg uit Brussel. Zowel Mata als Balanta verzamelde al vier gele kaarten in het huidige seizoen van de Jupiler Pro League. Dit betekent dat ze bij een gele kaart op Standard het treffen met Union moeten missen. Kopzorgen dus voor Alfred Schreuder. Wij kunnen het ons echter niet voorstellen dat Mata zondag op de bank begint.

Op de rechterflank zijn er simpelweg, zoals Het Nieuwsblad al vaststelt, 'weinig evenwaardige alternatieven' voor de Angolees. Een reservebeurt voor Balanta zou ons daarentegen minder verbazen. Waar de Colombiaan in de eerste seizoenshelft zeker was van zijn plek op het middenrif, zat hij vorige week bij het debuut van Schreuder op de bank.

Vormer

Balanta moest Ruud Vormer voor zich dulden. De aanvoerder speelt onder Schreuder in een nieuwe rol, namelijk die van defensieve middenvelder. Op die positie was Balanta voor de winterstop nog erg belangrijk voor Blauw-Zwart. Schreuder is echter gecharmeerd van de voetballende kwaliteiten van Vormer. ''Van Ruud weet ik dat hij goed op de 6 kan spelen, zeker tegen ploegen waar je veel de bal hebt'', zei de coach vorige week.

Zondag op Standard zal dat niet anders zijn. Waar Balanta mogelijk opnieuw op de bank zal zitten, moet Mata zich gedeisd houden in het veld. Club kan hem simpelweg niet missen in de topper tegen Union.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand