Kossounou was gewild: ''Maar de meeste mensen schrokken''

PHOTONEWS 10898213 058
PHOTONEWS 10898213 058 Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Hoewel het in de afgelopen maanden veelvuldig over Noa Lang en Charles de Ketelaere ging, heeft Odilon Kossounou zijn toptransfer al te pakken. Bayer Leverkusen legde een slordige dertig miljoen euro op tafel en maakte de Ivoriaan daarmee de duurste speler in de geschiedenis van Blauw-Zwart. Er waren overigens meer kapers op de kust.

Kossounou streek in de zomer van 2019 neer op Jan Breydel. De Ivoriaan kreeg in zijn eerste seizoen de tijd om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving, maar liet bij vlagen al zien een potentiële topper te zijn. In het afgelopen seizoen zette hij een volgende en tegelijkertijd enorme stap in zijn ontwikkeling. Men was er zeker van: hij zou Club Brugge veel geld opleveren. De Blauw-Zwarten hadden hem het liefst nog een jaar tot hun beschikking gehad, maar een vertrek van de Ivoriaanse voorstopper was niet tegen te houden.

Uiteindelijk viel de keuze op Bayer Leverkusen. Zoals hierboven vermeld kon Kossounou zich verheugen op de interesse van meerdere clubs. Althans, dat vertelt Patrick Mörk, zijn agent, in gesprek met het Zweedse SportExpressen. ''Er is veel belangstelling geweest. Vanuit alle grote competities: La Liga, Premier League, Serie A en de Bundesliga'', aldus Mörk. ''Er waren veel telefonische vergaderingen met enkele van 's werelds grootste clubs. Maar de meeste mensen schrokken toen ze de prijs hoorden.''

Te duur

Dat gold ook voor Paolo Maldini. De voormalig wereldkampioen is vandaag de dag de technisch directeur van AC Milan. De Italianen hadden wel oren naar de komst van Kossounou. ''Als iemand als Paolo Maldini belt en zegt dat hij een grote fan is van Odilon, dan weet je dat hij een hele goede speler is. Maar Maldini zei tegelijkertijd dat AC Milan het benodigde geld niet op tafel kon leggen'', vertelt Mörk. De zaakwaarnemer vertelde eerder dit kalenderjaar al dat de kans groot was dat Kossounou zou vertrekken. De verdediger maakte afgelopen zaterdag zijn officiële debuut voor Bayer Leverkusen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
zo
12/11
Club Brugge
13:30
Cercle Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 9 6 19
2 Gent 9 6 19
3 Anderlecht 9 4 18
4 Club Brugge 9 13 16
5 Antwerp 9 9 14
6 Genk 9 6 14
7 Sint-Truiden 9 1 13
Bekijk de hele stand