Kraker van jewelste in aantocht voor Club YLA

Club YLA-trainer Leo Van Der Elst
Club YLA-trainer Leo Van Der Elst Foto: © Davy Rietbergen/Cor Vos/Photo News

Na drie weken zonder wedstrijd, kwam Club YLA zondagmiddag eindelijk weer een keer in actie. De dames van Club Brugge zegevierden met 2-0 tegen Charleroi en deden daarmee goede zaken in de Scooore Super League. Marie Minnaert maakte met twee doelpunten opnieuw indruk. Vrijdagavond, als Club YLA op bezoek gaat bij koploper Anderlecht, zullen de ogen op haar gericht zijn.

De dames van Club Brugge moeten vrijdagavond van hele goede huize komen, willen ze Anderlecht kunnen verslaan. Beter gezegd moet de ploeg van Leo Van Der Elst vooral hopen op een slechte dag van de koploper. Er staat dit seizoen immers geen maat op de dames van Paars-Wit. Zij verloren nog geen punt en scoorden in de eerste veertien wedstrijden maar liefst 85 keer. Daarnaast kregen ze vooralsnog slechts drie doelpunten om de oren. Twee van die doelpunten werden gemaakt door Club YLA. Dat moet Van Der Elst en co hoop bieden in aanloop naar de topper in de Scooore Super League.

Daarnaast mag Van Der Elst zijn handen dichtknijpen met Minnaert. De international van de Red Flames is dit seizoen goed op dreef en trof al tien keer doel. Zondagmiddag was ze met twee doelpunten dus nog hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de achtste zege in dit seizoen. ''Ze is 21 en voor haar leeftijd al zeer matuur. Maar ze wordt nog veel beter, iedere week, dat zie ik'', klinkt het namens Van Der Elst bij Het Laatste Nieuws. ''Ze moet nog aan kracht winnen. Marie is nog een pure speelster, letterlijk. Geef haar een bal en er komt een glimlach op haar gezicht. Over 1 tot 2 jaar is ze top. Club YLA en ik gaan haar daar met alle plezier bij helpen.''

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1366074284716793858?s=20

De beste speelster van de Scooore Super League is echter actief voor Anderlecht. 30 goals en 23 assists in 14 wedstrijden. Tessa Wullaert is de naam. Van Der Elst staart zich echter niet blind op de doelpuntenmachine van de koploper. ''RSCA is veel meer dan Tessa Wullaert. Uiteraard. Zowel in doel, achteraan, op het middenveld en vooraan hebben ze Belgische topspeelsters. We gaan er alles aan doen, collectief, om het hen zo moeilijk mogelijk te maken.''

Mocht Club YLA nog een beetje willen dromen van het kampioenschap, moet het bezoek aan Anderlecht sowieso worden gewonnen. De achterstand op de koploper bedraagt momenteel immers zes punten. Dankzij de overwinning op Charleroi en de nederlaag van KRC Genk bij Zulte-Waregem is Club YLA sinds zondagmiddag overigens wel de nieuwe nummer drie.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand