Kritiek op Club neemt verder toe: ''Ik snap het niet''

Noa Lang van Club Brugge in actie tegen Antwerp FC
Noa Lang van Club Brugge in actie tegen Antwerp FC Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Het is momenteel rust bij de topper tussen Antwerp FC en Club Brugge. De wedstrijd begon enerverend, maar het werd er gaandeweg de eerste helft zeker niet beter op. Vooral het optreden van de bezoekers roept opnieuw veel vraagtekens op. Op Twitter winden de kijkers er geen doekjes om. ''Kan er mij iemand uitleggen hoe Brugge aan het eind van de reguliere competitie een voorsprong had van 16 punten?'', vraagt iemand zich af.

Dankzij een 4-2 overwinning op Moeskroen begon Club Brugge met een recordvoorsprong van acht punten aan de Champions' play-offs. Het was echter geen geheim dat het in de laatste weken van de reguliere competitie niet vanzelf ging bij de koploper. Zo verspeelden Philippe Clement en co punten bij Charleroi en gingen ze onderuit tegen Antwerp FC en Anderlecht. De supporters hielden, ondanks de ruime voorsprong op de achtervolgers, dan ook hun hart vast.

In de eerste twee wedstrijden in de play-offs liet Club Brugge zien waarom. Hoewel de ploeg op de eerste speeldag tegen Anderlecht direct een flinke voorschot op de landstitel kon nemen, was het optreden niet om over naar huis te schrijven. Na de pauze begon het weliswaar beter te lopen, maar uiteindelijk mochten Clement en co blij zijn dat ze er nog een puntje aan over hielden. En ja, over het bezoek aan KRC Genk hoeven we eigenlijk geen woorden aan vuil te maken. Na de openingstreffer van Paul Onuachu stortte Club Brugge volledig in.

Kritisch

Het zag de voorsprong op Genk slinken tot nog 'slechts' vier punten. Vanavond wordt er op Antwerp FC een reactie verwacht, zeker omdat Genk er woensdagavond niet in slaagde om op twee punten van de koploper te komen. Het spel in de eerste helft liet echter te wensen over. Op Twitter is men dan ook zeer kritisch op Blauw-Zwart.