Kritiek op defensie: "Week na week slikt Club vermijdbare doelpunten"

Maxim de Cuyper en Philip Zinckernagel balen
Maxim de Cuyper en Philip Zinckernagel balen Foto: © Pro Shots

Na de nederlaag bij Standard (2-1) wist Club Brugge nu al vier duels op rij niet te winnen in de Jupiler Pro League. Volgens Pieter-Jan Calcoen, clubwatcher bij het Nieuwsblad is de situatie zorgwekkend.

De cijfers spreken voor zich. Club pakte in zijn laatste vier competitieduels slechts drie punten. Na tien speeldagen telt het zestien punten, zes mínder dan vorig seizoen onder Carl Hoefkens, wat maar net een voldoende is. En da’s dan weer… onvoldoende. Club Brugge schijnt niet in crisis te zijn, zo valt te horen op Olympia, maar het neemt niet weg dat de huidige situatie zorgwekkend is.

Wat zéker niet goed genoeg is, is het defensieve aspect. Week na week slikt Club vermijdbare doelpunten. Odoi was in Luik ondermaats, en ook het centrale duo Mechele-Spileers straalt weinig zekerheid uit. De Cuyper doet het daarentegen wel prima tot uitstekend, maar dan toch vooral aanvallend, terwijl hij een ‘verdediger’ heet te zijn. Het zou niet mogen dat je tegen een beperkte tegenstander als Standard zo veel mogelijkheden weggeeft.

Ook in de aanval ziet Calcoen nog verbeterpunten. "Club is zeer afhankelijk van de creativiteit van Skov Olsen (zevende treffer al) en Nusa, zo bleek op Sclessin andermaal. Die twee zorgen voor het meeste gevaar en variatie. Het is zo frappant dat het risky wordt. Club heeft de bal wel, maar als er geen flitsen van Skov Olsen of Nusa zijn, oogt het stereotiep, daarbij niet geholpen door een matige Thiago en Jutglà. Als je aan de overzijde Kanga ziet lopen of bij Anderlecht ziet hoe Dolberg impact heeft, mogen we stellen dat de spitsen van Club meer moeten brengen", besluit Calcoen.

Lees meer:
0 reacties