Kritiek op Onyedika: "Wat meer op zijn plichten wijzen"

Raphael Onyedika
Raphael Onyedika Foto: © Pro Shots

Marc Degryse ziet een defensief kwetsbaar Club Brugge dit seizoen. In zijn column in Het Laatste Nieuws bespreekt hij de rol van Raphael Onyedika.

Volgens de columnist is het pijnpunt van Club duidelijk dit seizoen. "Club Brugge is duidelijk een ploeg die de stempel draagt van haar offensieve spelers: Nusa, Skov Olsen, Vanaken, zélfs Vetlesen. Toch heeft Deila nu voldoende waarschuwingen gekregen om werk te maken van de defensieve balans. Osasuna strafte het bíjna af, net als Charleroi, en AA Gent sloeg wél het deksel op de neus."

Degryse ziet de oplossing wel voor zich. "Deila moet Onyedika duidelijk maken dat hij oog moet hebben voor de ruimte voor de twee centrale verdedigers. Té vaak kan de tegenstander daar ongestoord opduiken. Onyedika is een ‘6’ die graag toont hoe goed hij kan voetballen, maar op die positie heb je soms een type Timmy Simons nodig. Simons bewaakte de zone voor de defensie. Een stofzuiger, om het lelijk uit te drukken. Deila heeft een veldbezetting die mijn voorkeur geniet. Tactisch moet hij niks veranderen, enkel Onyedika wat meer op zijn plichten wijzen."

Lees meer:
0 reacties