Kritiek op Vanaken onterecht: "Hij is altijd bereikbaar en speelbaar"

Hans Vanaken van Club Brugge in gesprek met Geoffry Hairemans van KV Mechelen
Hans Vanaken van Club Brugge in gesprek met Geoffry Hairemans van KV Mechelen Foto: © Pro Shots

Er is de afgelopen weken veel aandacht besteed aan Hans Vanaken. Er wordt beweerd dat de relatie tussen hem en Club Brugge sterk verslechterd is en dat hun samenwerking op zijn einde loopt. Rudi Cossey, voormalig assistent-trainer, is het echter helemaal oneens met de bewering dat de middenvelder een slecht seizoen speelt.

Cossey benadrukt andere factoren die verklaren waarom het minder goed gaat met Vanaken. "Laten we eens naar zijn statistieken kijken. Welke club zou geen middenvelder willen hebben die elk seizoen minstens tien doelpunten maakt en tien assists geeft? Hans is altijd bijna bereikbaar en speelbaar", legt hij uit in een interview met KVW.

"Zodra Vanaken de bal heeft, is het belangrijk dat je spelers hebt die de ruimtes benutten", legt Cossey uit. "Maar ik zie dat niet terug in hun spel. Als je alleen maar spelers om hem heen hebt die de bal aan de voet willen of de situaties niet goed kunnen inschatten, ontbreekt er evenwicht in het team en gaat het minder goed."

Cossey herinnert zich een incident waarbij Ivan Leko hem op de bank plaatste tijdens een mindere periode. "Ja, dat gebeurde op Charleroi om hem te prikkelen, op een moment dat hij niet het verwachte niveau haalde. Vervolgens kwam hij als invaller binnen en maakte hij het verschil. Ivan had dat heel goed ingeschat."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand