Krmencik: ''Club wil niet luisteren naar hun aanbiedingen''

Krmencik scoort voor Brugge
Krmencik scoort voor Brugge Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Hoewel Michael Krmencik een teleurstellend seizoen achter de rug heeft, mocht hij zich onlangs 'gewoon' melden bij de nationale ploeg van Tsjechië. Krmencik en zijn ploegmaten openen hun EK vanmiddag tegen Schotland. Of de aanvaller van Club Brugge ook daadwerkelijk in actie komt, moet nog blijken. Zijn laatste wedstrijd voor de Belgisch landskampioen heeft hij in ieder geval al gespeeld. Althans, wat hem betreft. Tijdens een perspraatje in de aanloop naar het duel met Schotland liet hij er geen misverstand over bestaan.

Krmencik heeft op Jan Breydel weliswaar nog een contract tot de zomer van 2023, maar hij wil nooit meer terugkeren naar Brugge. ''Ik sprak af met mijn vrouw dat we terugkeren naar Tsjechië. Ik heb contact met Sparta en Slavia Praag, maar Club Brugge wil niet luisteren naar hun aanbiedingen'', aldus de Tsjech. De Belgisch landskampioen liet hem in januari op huurbasis vertrekken naar PAOK. Krmencik ging in Griekenland goed van start. Hij scoorde twee keer in zijn eerste vier bekerwedstrijden en drie keer in het bekertoernooi.

Helaas slaagde hij er niet in om die start een passend vervolg te geven. Krmencik raakte zijn basisplaats kwijt en moest het in de laatste fase van het seizoen steeds vaker doen met (korte) invalbeurten. Uiteindelijk kwam hij 28 keer in actie voor PAOK. Daarin scoorde hij toch nog negen keer. Hoewel zijn periode in Griekenland misschien niet werd wat hij ervan verwacht had, kijkt hij er met een positief gevoel op terug. ''In Thessaloniki hebben fans respect voor voetballers. Het is de eerste keer dat ik me zo geliefd voel. Ik krijg nu nog altijd felicitaties omdat ik in de bekerfinale scoorde'', aldus Krmencik.

De fans zijn gek op hem. ''Ik voelde me bijna God. Op een bepaald moment belde mijn vrouw me dat de kinderen niet konden slapen omdat er een honderdtal fans voor mijn huis zaten te zingen'', besloot de spits, die voor Club Brugge dus niet meer dan negentien wedstrijden zal spelen. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij drie assists. Blauw-Zwart nam hem in januari 2020 voor zes miljoen euro over van Viktoria Plzen. Vincent Mannaert wil uiteraard graag een deel van die investering terugzien.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand