Krmencik en Dennis: wat kunnen zij Club nog opleveren?

Michael Krmencik op de bank bij Club Brugge
Michael Krmencik op de bank bij Club Brugge Foto: © Vincent Kalut/Photo News

Een nieuwe spits stond afgelopen zomer hoog bovenaan het verlanglijstje van Club Brugge. Van Bas Dost tot Jhon Cordoba en van Adolfo Gaich tot Michy Batshuayi. Hoewel de geruchtenmolen op volle toeren draaide, slaagde Vincent Mannaert er voor het verstrijken van de markt niet in een nieuwe aanvalsleider aan te trekken. Komende zomer zal de CEO er minstens twee van de hand willen doen. Mannaert staat echter voor een flinke lus om Michael Krmencik en Emmanuel Dennis voor een mooi bedrag te verpatsen.

Na een teleurstellend seizoen 2018/2019 trok Club Brugge flink de portemonnee. Het doel was duidelijk: de landstitel moest heroverd worden op KRC Genk. Om dat te bewerkstelligen, investeerde Blauw-Zwart dus flink in de selectie. David Okereke spande de kroon. De Nigeriaan streek voor acht miljoen euro neer op Jan Breydel en werd daarmee in één klap de duurste aanwinst in de clubgeschiedenis. Zijn start was uitstekend, maar hij viel vervolgens ver terug. Dat Club Brugge niet tevreden was, bleek een aantal maanden later uit de komst van Krmencik. Ook voor de Tsjech legde FCB aardig wat centen op tafel.

In tegenstelling tot Okereke kon Krmencik eigenlijk geen moment imponeren. Ook in de eerste helft van dit seizoen kwam hij niet tot nauwelijks in Philippe Clement zijn plannen voor. Club Brugge zag zich dan ook genoodzaakt om de Tsjech afgelopen winter al dan niet tijdelijk van de hand te doen. Het Griekse PAOK bood Krmencik voor in ieder geval zes maanden een uitweg. Zijn start in Griekenland was uitstekend. Hij scoorde twee keer in zijn eerste vier competitiewedstrijden en al drie keer in het bekertoernooi. Ook PAOK was daar zeer over te spreken. Naar verluidt informeerden de Grieken al bij Club Brugge naar een definitieve transfer.

Krmencik scoort voor Brugge
Michael Krmencik kende een goede start bij PAOK, maar wacht immers alweer ruim een maand op een doelpunt. (Photo by Jimmy Bolcina/Photo News)

Daar had - en heeft - Blauw-Zwart wel oren naar. Zeker omdat de koploper van België een oogje heeft op Christos Tzolis. De 19-jarige vleugelspeler staat in Griekenland te boek als groot talent. Naar verluidt moet hij PAOK ook een mooi bedrag opleveren. Van de winter werd er gesproken over zo'n tien miljoen euro. Dat is niet niks, natuurlijk. Club hoopte Krmencik (of dat nog steeds zo is, weten wij niet) dan ook bij de deal te kunnen betrekken. Met de Tsjech dacht Club de vraagprijs voor Tzolis iets te kunnen drukken. Het is echter de vraag of PAOK überhaupt nog oren heeft naar de definitieve komst van Krmencik. De Tsjech wacht immers al ruim een maand op een treffer. Zijn laatste doelpunt in de competitie dateert van nog langer geleden.

Dennis

Club Brugge hoopt nadrukkelijk dat Krmencik in de laatste maanden van het seizoen nog een paar ballen binnenschiet en daardoor wellicht een plekje weet af te dwingen in de EK-selectie van Tsjechië. Afijn, Krmencik is niet het enige hoofdpijndossier van Mannaert. Wat te doen met Dennis? De Nigeriaan aasde van de zomer nadrukkelijk op een transfer naar een buitenlandse competitie. Club Brugge stond daar welwillend tegenover, als het juiste bedrag maar werd geboden. Het was geen geheim dat Mannaert hoog mikte, zeker nadat hij kennis nam van de transfer van Jérémy Doku - Anderlecht ontving maar liefst 26 miljoen euro voor hem. Interesse was er naar verluidt wel voor Dennis, maar er werd niets concreets.

Een hard gelag voor Club Brugge, want er volgde een op z'n zachtst gezegd teleurstellende eerste seizoenshelft van Dennis. Hij scoorde slechts één keer en viel vooral op met zijn verrichtingen buiten het veld. Door zijn matige prestaties zag Mannaert de marktwaarde van Dennis flink afnemen. Daardoor kon er al vrij snel een streep door de wens om hem in januari voor een leuk bedrag te verkopen. Omdat hij ook nog eens geblesseerd terugkeerde uit de winterstop, werd het perspectief op Jan Breydel er alleen maar minder op. Om zijn marktwaarde niet nog verder te zien afnemen, stond Club ook open voor verhuur. Prompt meldde 1.FC Köln zich bij Blauw-Zwart.

Dennis vertrok op huurbasis naar Duitsland. 'Met een goede tweede seizoenshelft in Keulen, neemt de interesse vast toe en kunnen we hem in de zomer alsnog voor een leuk bedrag verpatsen', moet Mannaert gedacht hebben. De Nigeriaan zijn periode in Duitsland lijkt echter af te stevenen op een (grote) teleurstelling. Hij begon in zijn eerste wedstrijden dan wel aan de aftrap, maar kon daarin geen indruk maken. Zijn basisplaats is hij inmiddels kwijt, omdat Köln naar verluidt ook niet te spreken is over zijn gedrag. Zaterdagmiddag deed hij dan ook slechts acht minuten mee tegen Union Berlin.

Emmanuel Dennis tijdens Club Brugge-Borussia Dortmund
Emmanuel Dennis: de foto spreekt boekdelen. (Photo by Jan De Meuleneir/Photo News)
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand