Krmencik leeft op: waarom Club zich in de handen wrijft

Nog vier wedstrijden en dan zit het seizoen er alweer op voor Club Brugge. De druk staat er flink op bij de ploeg van Philippe Clement, die alles op alles moet zetten om de titel binnen te halen. Op de achtergrond is Vincent Minnaert druk bezig met de samenstelling van de spelersgroep voor volgend seizoen. Daarin lijkt in ieder geval geen plek te zijn voor Michael Krmencik. De Tsjech haalde afgelopen week eindelijk weer zijn gram bij PAOK. Dat is uiteraard goed nieuws voor Blauw-Zwart.

Club Brugge pakte in de zomer van 2019 uit door niet alleen Simon Mignolet voor veel geld over te nemen van Liverpool, maar ook miljoenen te betalen voor de komst van David Okereke. De Belgen legden een bedrag van acht miljoen euro neer voor de Nigeriaanse spits. Daarmee werd hij in één klap de duurste aankoop in de geschiedenis van Club Brugge. Okereke ging met vier doelpunten in zijn eerste drie competitieduels goed van start, maar wist daar helaas geen vervolg aan te geven.

Clement was niet tevreden over de spits. In de winterse transferperiode van het afgelopen seizoen kreeg hij in de persoon van Krmencik een extra spits tot zijn beschikking. De Tsjech scoorde aan de lopende band in zijn thuisland. Hij kostte zes miljoen euro. Ook hij streek dus met hoge verwachtingen neer op Jan Breydel. Het duurde echter niet lang voordat hij het mikpunt van kritiek werd. Door het coronavirus moest hij lang wachten vooraleer hij de kans kreeg om zijn critici de mond te snoeren.

Overbodig

Begin dit seizoen kende Krmencik een korte opleving. Hij vond het net tegen Waasland-Beveren en Zulte-Waregem en was in de eerste stadsderby van dit seizoen belangrijk met een assist op Krépin Diatta. Het was echter al een tijdje duidelijk dat Clement niet tevreden was over de invulling van de spitspositie. Ook Krmencik kon niet aan zijn wensen voldoen. In december liet de coach zich voor het eerst openlijk uit over de toekomst van de Tsjech. De conclusie was helder: die lag niet op Jan Breydel.

Tekst gaat verder onder de afbeelding...

Michael Krmencik viert een treffer tegen Zulte-Waregem
Michael Krmencik scoorde zijn laatste treffer voor Club Brugge op bezoek bij Zulte-Waregem. (Photo by Philippe Crochet/Photonews)

Nadat Club Brugge in de persoon van Bas Dost de zo gewenste nieuwe spits presenteerde, kreeg Krmencik toestemming om met andere clubs te praten. Uiteindelijk viel zijn keuze op PAOK. Die pakte in eerste instantie heel goed uit. Hij scoorde twee keer in zijn eerste vier competitieduels en was drie keer trefzeker in het bekertoernooi. De Grieken waren zo onder de indruk, dat ze naar verluidt in januari nog informeerden bij Club Brugge naar een definitieve transfer van de Tsjech.

Comeback

Krmencik zelf had het ook absoluut naar zijn zin. Hij keert liever niet terug naar Brugge, vertelde hij aan Het Nieuwsblad. De afgelopen tijd was het echter de vraag of een langer verblijf bij PAOK nog wel aan de orde was. Krmencik is namelijk al een tijdje niet meer onomstreden. Van de week haalde hij echter zijn gram. Nadat hij als invaller trefzeker was tegen AEK in de return van de halve finales in het bekertoernooi, stond hij op 5 mei vanaf het begin binnen de lijnen. Wederom was AEK de tegenstander, ditmaal in de Play-Offs.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1390231310900342784?s=20

Dat doelpunt in het bekertoernooi deed Krmencik veel goeds. Ook tijdens de Play-Off ontmoeting met AEK was hij trefzeker. Daarnaast noteerde hij ook een assist. Krmencik liet eindelijk weer zijn voeten spreken. Helaas resulteerde dat afgelopen weekend niet in een nieuwe basisplaats. In de thuiswedstrijd tegen Aris Saloniki was hij als invaller echter opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. Hij leverde namelijk de assist op de openingstreffer van Stefan Schwab.

Smaakmaker

Twee doelpunten en twee assists in drie doelpunten. Krmencik verkeert in goede vorm. Dat is goed nieuws voor Club Brugge. Zeker met het oog op volgend seizoen. In januari werd Blauw-Zwart nadrukkelijk in verband gebracht met Christos Tzolis, de grote smaakmaker van PAOK. Naar verluidt heeft de koploper van België hem nog steeds serieus op de korrel. Ze is echter niet de enige geïnteresseerde partij. Met zestien doelpunten en tien assists heeft Tzolis zich nadrukkelijk in de kijker gespeeld van de grote clubs.

PAOK is zich als geen ander bewust van het feit dat het goud in handen heeft. Geïnteresseerde clubs zullen dan ook diep in de buidel moeten tasten. Club Brugge heeft echter een belangrijke troef in handen. Krmencik. Daarom zijn de prestaties van de Tsjech in de afgelopen wedstrijden goed nieuws voor Club, dat zich deze zomer heel graag wil versterken op de flankposities. Tzolis is mogelijk de belangrijkste kandidaat. Blauw-Zwart kan echter niet opboksen tegen de grote clubs. Wellicht dat het met Krmencik de Griekse vraagprijs iets kan drukken...

Lees meer: