Krmencik opnieuw trefzeker, maakt Badji nog een transfer?

Acht spelers van Club Brugge komen op huurbasis uit voor een andere club. Michael Krmencik, Loïs Openda, Thibault Vlietinck, Maxim De Cuyper, Thomas Van den Keybus, David Okereke, Youssouph Badji en Tibo Persyn kozen er allemaal voor om Blauw-Zwart tijdelijk te verlaten. In deze Loan Watch aandacht voor onder meer de trefzekere Krmencik en de ongelukkige Badji.

Michael Krmencik (Slavia Praag)

Club Brugge en Krmencik gaan na dit seizoen een nieuwe poging wagen om een definitieve oplossing te vinden voor de spits. De Tsjech wilde West-Vlaanderen het liefst afgelopen zomer al achter zich laten, maar toen kwam het er nog niet van. Hij keerde bij Slavia Praag op huurbasis terug naar zijn thuisland.

Krmencik beleefde een moeizame eerste seizoenshelft. Hij was weliswaar goed voor zeven doelpunten, maar drie daarvan maakte hij in één wedstrijd. Daarnaast zorgden blessures ervoor dat hij voor de winterstop niet uit kon groeien tot onbetwiste basisspeler. Maar Krmencik is erop gebrand om in de tweede seizoenshelft serieus voor zijn kans te gaan.

Dat heeft hij laten zien in de voorbereiding op de hervatting van de Tsjechische competitie. Krmencik was al trefzeker tijdens het trainingskamp in Portugal en prikte er zondag ook eentje binnen in de oefenwedstrijd tegen Baník. Dat belooft veel goeds voor het restant van dit seizoen. Slavia Praag hervat de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Karvina.

https://twitter.com/slavia_eng/status/1487779498015735811?s=20&t=yW6b-U91TPREYqVqG1dJjQ

Loïs Openda (Vitesse)

Waar Krmencik een moeizame eerste seizoenshelft achter de rug heeft, beleefde Openda een stormachtige ontwikkeling. De rappe aanvaller scoorde voor de winterstop dertien keer in 27 wedstrijden in alle competities. Die lijn trok hij moeiteloos door in de eerste twee wedstrijden van 2022.

Openda bezorgde Vitesse hoogstpersoonlijk de zege tegen Feyenoord en was ook trefzeker in het bekerduel met DVS'33. Maar een paar dagen later was er een negatieve hoofdrol voor hem weggelegd. Hij werd in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen al in de eerste helft met rood naar de kant gestuurd.

Door die rode kaart moet Openda de komende twee wedstrijden missen. Van het weekend kwam Vitesse niet in actie. Openda baarde echter wel opzien met zijn teksten over een terugkeer naar Club Brugge. Volgens de aanvaller zou dat 'een stap terug zijn'.

Thibault Vlietinck (OH Leuven)

Openda zette afgelopen zomer, vlak voordat hij op huurbasis vertrok naar Vitesse, zijn krabbel onder een nieuw contract. Ook Thibault Vlietinck verlengde zijn verbintenis bij Club. Maar dat betekent niet dat zijn toekomst in West-Vlaanderen ligt. Integendeel zelfs. Club wilde daarmee voorkomen dat hij komende zomer transfervrij vertrekt.

Maar Blauw-Zwart wacht nog een hele klus om komende zomer een bedrag te ontvangen voor Vlietinck. Hij komt er dit seizoen namelijk niet aan te pas bij OH Leuven. Vlietinck deed vooralsnog pas 174 minuten mee. Vorige week woensdag mocht hij na acht wedstrijden zonder minuten eindelijk weer even meedoen in de competitie. Het bezoek aan Zulte-Waregem eindigde onbeslist.

Maxim De Cuyper (KVC Westerlo)

Terwijl Vlietinck wegkwijnt op de bank van OH Leuven, beleeft De Cuyper een uitstekend seizoen bij KVC Westerlo. Maar zondagmiddag begon hij verrassend genoeg op de bank bij de koploper van 1B. De Cuyper maakte in minuut 57 zijn rentree, maar kon niet voorkomen dat KVC Westerlo met 2-1 onderuit ging tegen Waasland-Beveren.

https://twitter.com/KVCWesterlo/status/1487832921625051141?s=20&t=hbw9ufiwQSXcYC4VZWXlXg

Thomas Van den Keybus (KVC Westerlo)

De Cuyper was niet de enige huurling van Club Brugge die zondag op de bank begon bij KVC Westerlo op verplaatsing bij Waasland-Beveren. Evenals De Cuyper was Van den Keybus in de eerste seizoenshelft onomstreden, maar in de eerste wedstrijd van 2022 moest de middenvelder het doen met een invalbeurt.

Van den Keybus kwam vlak na het uur binnen de lijnen. Maar ook hij kon dus niet voorkomen dat KVC Westerlo een teleurstellende start van de tweede seizoenshelft beleefde. De 2-1 nederlaag bij nummer twee Waasland-Beveren is overigens nog geen reden voor paniek. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nog altijd zeven punten. KVC Westerlo heeft ook nog eens een wedstrijd tegoed.

David Okereke (Venezia FC)

In veel Europese competities werd er afgelopen weekend niet gevoetbald wegens de interlands in Zuid- en Noord-Amerika. Ook de Italiaanse Serie A lag stil. Dit betekende dat er geen verplichtingen waren voor Venezia FC en David Okereke. Volgend weekend mag de Nigeriaan weer aan de bak. Dan staat er voor Venezia FC een thuiswedstrijd tegen Napoli op het programma.

Youssouph Badji (Stade Brestois)

Niet elke uitleenbeurt pakt goed uit dit seizoen. Zo geraakt Badji maar niet aan de bak in Frankrijk. De Senegalees kwam vooralsnog pas 203 minuten in actie voor Stade Brestois, verdeeld over elf wedstrijden. In de eerste vijf wedstrijden van 2022 deed Badji slechts zeven minuten mee.

Heel gek is het dus niet dat Club Brugge overweegt om de aanvaller voortijdig terug te halen. Maar in de spelersgroep van Alfred Schreuder is er momenteel geen plek voor Badji. OH Leuven zou op de valreep nog voor een oplossing kunnen zorgen. De huidige nummer vijftien van België zou Badji voor het restant van het seizoen over willen nemen. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren, zal in de komende uren moeten blijken.

https://twitter.com/david_vdb/status/1487674439764307971?s=20&t=hbw9ufiwQSXcYC4VZWXlXg

Tibo Persyn (KVC Westerlo)

Last but not least. In navolging van De Cuyper en Van den Keybus maakte ook Persyn op huurbasis de overstap naar KVC Westerlo. De vleugelverdediger maakte zondag op Waasland-Beveren zijn debuut voor de Kemphanen. Hij kwam in minuut 62 binnen de lijnen, maar kon evenals zijn mede Club-huurlingen niet voorkomen dat Waasland-Beveren aan het langste eind trok.

Lees meer: